Noutati :

Elena Udrea vrea sa nationalizeze hotelurile care nu se modernizeaza

28 martie, 2011 - 03:46 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Prevenirea speculei imobiliare. Acesta este motivul declarat al Ministerului Turismului in cazul exproprierii hotelurilor care nu sunt modernizate. Potrivit noii legi a turismului, aprobata recent de Guvern, proprietarii risca sa piarda complexele turistice, daca scopul achizitionariilor lor a fost altul decat a investi in ele si ale dezvolta.

Documentul propus de Ministerul Turismului prevede o masura foarte dura pentru cei care au cumparat hoteluri doar in speranta unui castig generos prin revanzarea acestora. Proprietarii care nu investesc in modernizarea imobilelor vor fi expropriati, iar hotelurile vor fi scoase la vanzare in vederea revenirii lor in circuitul turistic.

„Acum se vor separa speculatorii de investitorii adevarati, se va vedea cine vrea sa faca turism si cine specula imobiliara”, a spus ministrul Turismului Elena Udrea.

De asemenea, toti operatorii au obligativitatea de a avea deschisa activitatea pe intreaga perioada a sezonului estival, mai exact in perioada 1 mai – 1 octombrie si de a oferi un cadru proprice desfasurarii activitatilor de turism. Asta in vreme ce utilizarea plajelor turistice va fi permisa numai catre si pentru operatorii de turism din statiunile de pe litoral.

„Este o lege care va reusi sa reglementeze turismul romanesc, îi va da o coordonare si, in viitorul apropiat, va putea sa aseze drumul acestui sector – turismul romanesc, asa cum ne straduim sa incercam s-o facem de doi ani de zile”, scrie ministrul Turismului pe blogul sau.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...