Noutati :

Elena Udrea, eliberata din Penitenciar

7 mai, 2015 - 12:14 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Elena Udrea va fi eliberata din Penitenciarul Targsor. Instanta a decis astazi ca ea poate fi cercetata in continuare in arest la domiciliu.

Decizia instantei supreme nu mai poate fi contestata.

Decizia este executorie incepand de astazi.

Practic, judecatorii ICCJ au admis contestatia Elenei Udrea la masura arestului preventiv in dosarul Gala Bute. Aceasta va fi eliberata din arestul preventiv si va fi plasata in arest la domiciliu. Aceeasi decizie a fost luata si in cazul lui Rudel Obreja si a lui Tudor Breazu.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, a fost trimisa in judecata de procurorii DNA in dosarul „Gala Bute”, pe 21 aprilie. in acelasi dosar au fost deferiti justitiei: fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Stefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului), Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga, administratorul unei societati comerciale.

Elena Udrea este acuzata de savarșirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu și tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

MINUTA:

I. Admite contestatiile formulate de inculpatii Udrea Elena Gabriela, Obreja Rudel si Breazu Liberiu Tudor impotriva incheierii din 23 aprilie 2015, pronuntata in dosarul nr.1532/1/2015 al inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Penala. in baza art.348 din Codul de procedura penala coroborat cu art.207 din Codul de procedura penala cu referire la art.242 alin.2 raportat la art. 218 din Codul de procedura penala, inlocuieste masura arestului preventiv a inculpatilor Udrea Elena Gabriela, Obreja Rudel si Breazu Liberiu Tudor cu masura arestului la domiciliu, judecatorul de camera preliminara, din oficiu, urmand sa verifice periodic, dar nu mai tarziu de 30 de zile, daca subzista temeiurile masurii preventive a arestului la domiciliu. Dispune punerea in libertate de indata a inculpatilor, daca nu sunt retinuti sau arestati in alta cauza, dupa cum urmeaza: – inculpata Udrea Elena Gabriela de sub puterea mandatului de arestare preventiva nr. 14/U din 25 februarie 2015 emis de inalta Curte de Casatie si Justitie-Sectia Penala in dosarul nr. 802/1/2015; – inculpatul Obreja Rudel de sub puterea mandatului de arestare preventiva nr. 66/UP emis de Tribunalul Bucuresti- Sectia I-a Penala la data de 05 februarie 2015 in dosarul nr. 3495/3/2015; – inculpatul Breazu Liberiu Tudor de sub puterea mandatului de arestare preventiva nr. 10/UP emis de Curtea de Apel Bucuresti- Sectia a II-a Penala la data de 08 februarie 2015 in dosarul nr. 778/2/2015.

Inculpatii executa masura arestului la domiciliu in urmatoarele locatii: – inculpata Udrea Elena Gabriela in Municipiul Bucuresti, ; – inculpatul Obreja Rudel in Municipiul Bucuresti, ; – inculpatul Breazu Liberiu Tudor in Bucuresti.

In baza art.218 din Codul de procedura penala cu referire la art.221 din Codul de procedura penala, pe durata arestului la domiciliu inculpatii Udrea Elena Gabriela, Obreja Rudel si Breazu Liberiu Tudor, trebuie sa se supuna urmatoarelor obligatii:

– sa nu paraseasca imobilul unde locuiesc, fara permisiunea organului judiciar care dispune prezenta masura sau in fata caruia se afla cauza si sa se supuna restrictiilor stabilite de acesta;

– sa se prezinte in fata organelor judiciare ori de cate ori sunt chemati;

– sa nu comunice cu ceilalti coinculpati din dosarul nr. 1532/1/2015 al inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia penala, precum si cu persoanele care au calitatea de martori sau experti in cauza.

In baza art.221 alin.7 din Codul de procedura penala inculpatii au obligatia sa informeze autoritatea desemnata cu supravegherea lor – organul de politie in a carui raza teritoriala locuiesc – si organul judiciar care a luat masura arestului la domiciliu ori in fata careia se afla cauza, in situatia in care parasesc imobilul fara permisiunea organului judiciar, pe o durata de timp strict necesara, in cazuri urgente si pentru motive intemeiate.

In baza art.221 alin.4 si 11 din Codul de procedura penala li se atrage atentia inculpatilor ca in caz de incalcare cu rea-credinta a masurii sau a obligatiilor care le revin ori exista suspiciunea rezonabila ca au savarsit, cu intentie, o noua infractiune pentru care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva lor, masura arestului la domiciliu poate fi inlocuita cu masura arestarii preventive, in conditiile prevazute de lege. Pune in vedere inculpatilor dispozitiile art.221 alin.9 si 10 din Codul de procedura penala.

In baza art.221 alin.8 din Codul de procedura penala, copia prezentei incheieri se comunica, de indata, inculpatilor, autoritatilor judiciare care se ocupa de supravegherea lor, organelor de politie in a caror circumscriptie locuiesc inculpatii, Serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor si organelor de frontiera. Cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea contestatiilor inculpatilor Udrea Elena Gabriela, Obreja Rudel si Breazu Liberiu Tudor raman in sarcina statului. Onorariul partial al aparatorilor desemnati din oficiu pentru inculpatii Udrea Elena Gabriela, Obreja Rudel si Breazu Liberiu Tudor, in cuantum de cate 25 de lei, se plateste din fondul Ministerului Justitiei.

II. Respinge ca nefondate contestatiile formulate de inculpatii Nastasia Gheorghe si Ariton Ion impotriva incheierii din 23 aprilie 2015, pronuntata in dosarul nr.1532/1/2015 al inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Penala. Obliga inculpatii Nastasia Gheorghe si Ariton Ion la plata sumei de cate 225 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de cate 25 lei, reprezentand onorariul partial al aparatorilor desemnati din oficiu pentru inculpatii Nastasia Gheorghe si Ariton Ion, pana la prezentarea aparatorilor alesi, se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...