Eleganta si natura statica germana si austriaca la Muzeul de Arta din Timisoara, de Noaptea Muzeelor

TIMISOARA. Tablouri cu natura statica, intr-un labirint florar prin care defileaza rochii de epoca. O scurta descriere a Muzeului de Arta, care este transformat intr-o gradina multicolora.

Nu lipsesc nici atelierele de dans renascentist, filmele documentare si accesul la scrieri, publicatii si carti postale de la sfarsitul secolului 18, din vremea lui Brukenthal.

Muzeul de Arta sarbatoreste sambata seara “Noaptea Muzeelor”, care se afla la a 7-a editie. Muzeul de la Palatul Baroc poate fi vizitat pana la ora 00:00, timp in care toti iubitorii de arta pot asista la un vernisaj mai putin obisnuit, intr-un ambient cu design floral. “Naturi statice Germane si Austriece” este o colectie adusa de la Muzeului National Brukenthal Sibiu, care colaboreaza de Timisoara de cativa ani.

“Timisoara este un bun partener pentru noi. Aici am gasit deschidere si colegi interesati. Vrem sa continuam acesta colaborare pe mai mult timp, sa putem aduce si o expozitie de peisaje olandeze, la anu vrem sa prezentam o colectie grafica de Nicolae Tomita, avem multe planuri”, spune Valenit Muresan, cercetator stintific.

Cele 17 picturi cu flori, plante si fructe statice, de la sfarsitul secolului 18, alaturi de 16 picturi germane si austriece din Picacoteca Brukenthal altaturi de alte opere de arta pot fi vizitate pana in 21 august, zilnic intre orele 10:00 – 18:00.

“Noaptea Muzeelor” este un eveniment de succes initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si este celebrat in aproximativ 3.000 de muzee din Europa.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.