Noutati :

Electronics Summer University la final. Elevii de liceu au avut parte de experiente de neuitat la Universitatea Politehnica Timisoara

1 septembrie, 2018 - 02:11 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Sambata, 1 septembrie 2018, de la ora 10, in amfiteatrul K1 al Centrului de Conferinte al Universitatii Politehnica Timisoara, a avut loc conferinta de inchidere a proiectului Electronics Summer University 2018, eveniment aflat la cea de-a treia editie.

Derulata in perioada 20 august – 2 septembrie 2018, scoala de vara Electronics Summer University a reunit 70 de elevi de clasa a XI-a din 27 de licee din Romania, din judetele: Alba, Arad, Bihor, Caras-Severin, Gorj, Hunedoara, Satu Mare, Timis si Valcea.

Organizata de Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale de la Universitatea Politehnica Timisoara impreuna cu Liga Studentilor din Facultatea de Electronica si Telecomunicatii (LSFETc), Electronics Summer University are ca scop principal promovarea invatamantului superior in randul elevilor de liceu din Romania, in vederea prevenirii abandonului scolar si a constientizarii importantei studiilor superioare. Proiectul este finantat prin Schema de Granturi Competitive pentru universitati – Programe de vara de tip Punte (SGCU-PV)din cadrul proiectului privind invatamantul Secundar (ROSE).

Anul acesta, cei 70 de liceeni au avut posibilitatea de a experimenta timp de 2 saptamani viata unui student de la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale din Timisoara. De-a lungul perioadei de desfasurare a proiectului, elevii au dobandit noi cunostinte, care se vor dovedi foarte folositoare pe viitor. De asemenea, acestia au aprofundat cunostintele dobandite in liceu si le-au consolidat, dandu-le o directie mai clara.
Liceenii participanti la Electronics Summer University au fost cazati in caminele UPT, avand asigurate, prin proiect, cazarea, masa si transportul. Pe parcursul celor doua saptamani, liceenii au participat la cursuri non-formale, cu o importanta componenta aplicativa, au efectuat vizite la Experimentarium TM, la firme din Timisoara, la Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera al UPT, au desfasurat activitati sportive, au luat parte la traininguri de dezvoltare personala, la un treasure-hunt (vanatoare de comori) in toata Timisoara, dar si la diverse seri sociale.

Majoritatea participantilor provin din zone defavorizate, de la licee din mediul rural sau cu promovabilitate scazuta la bacalaureat. Dintre participantii de anul trecut, peste 50% au devenit studenti ai Universitatii Politehnica Timisoara, iar volutarii actualei editii sunt participanti din editiile precedente. Nu in ultimul rand, coordonatorul proiectului de anul acesta este un fost participant la prima editie, care in prezent este student al UPT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...