Noutati :

Electronics Summer University, la a IV-a editie, la Timisoara

18 august, 2019 - 03:21 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
0

Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale de la Universitatea Politehnica Timisoara impreuna cu Liga Studentilor din Facultatea de Electronica si Telecomunicatii (LSFETc), organizeaza, in perioada 19 august – 1 septembrie 2019, cea de-a patra editie a Electronics Summer University, o scoala de vara adresata elevilor de clasa a XI-a, la care vor participa circa 75 de elevi din licee din Romania, din judetele: Alba, Arad, Bistrita, Caras-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Prahova, Timis si Valcea.

Electronics Summer University este un proiect finantat prin Schema de Granturi Competitive pentru universitati, din cadrul proiectului ROSE, se desfasoara pe o perioada de 3 ani si are ca scop promovarea invatamantului superior in randul elevilor de clasa a XI-a, din liceele din Romania. Obiectivele de dezvoltare ale Proiectul privind invatamantul Secundar (Romania Secondary Education Project/ROSE) sunt imbunatatirea tranzitiei de la liceu la invatamantul tertiar si cresterea gradului de retentie in primul an de studii universitare, in institutiile finantate in cadrul proiectului. Facultatea ETcTI a castigat in anul 2017 acest grant, pentru a desfasura activitati pe 3 ani. Anul acesta este ultimul an in care scoala de vara mai beneficiaza de finantare prin acest proiect.

In primul an de desfasurare au participat 30 de elevi. La a adoua editie (prima finantata in cadrul ROSE) au participat 59 de elevi, iar anul trecut 70. Anul acesta, la fel ca si in editiile anterioare, cei 75 de liceeni vor avea oportunitatea de a experimenta timp de 2 saptamani viaţa unui student de la Facultatea de Electronica, Telecomunicaţii si Tehnologii Informationale din Timisoara. De-a lungul perioadei de desfasurare a proiectului, elevii dobandesc noi cunostinţe, care se vor dovedi foarte folositoare pe viitor. De asemenea, acestia aprofundeaza cunostintele dobandite in liceu si le consolideaza, dandu-le o direcţie mai clara.

Liceenii participanti la Electronics Summer University vor fi cazati in caminele UPT, avand asigurate, prin proiect, cazarea, masa si transportul. Pe parcursul celor doua saptamani, liceenii vor participa la cursuri non-formale, cu o importanta componenta aplicativa, vor efectua vizite la Experimentarium TM, la firme din Timisoara, la Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera al UPT, vor desfasura activitati sportive, vor lua parte la traininguri de dezvoltare personala, la un treasure-hunt (vanatoare de comori) in toata Timisoara, dar si la diverse seri sociale.

Majoritatea participantilor provin din zone defavorizate, de la licee din mediul rural sau cu promovabilitate scazuta la bacalaureat. Dintre participantii editiilor anterioare, peste 50% au devenit studenti ai Universitatii Politehnica Timisoara, iar voluntarii actualei editii sunt participanti din editiile precedente.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...