Electronics Summer University 2017, un succes al Universitatii Politehnica din Timisoara

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara a derulat in perioada 21.08.2017 – 03.09.2017 programul Electronics Summer University. Proiectul finantat prin Schema de Granturi Competitive pentru universitati, din cadrul proiectului ROSE, se desfasoara pe o perioada de 3 ani si are ca scop promovarea invatamantului superior in randul elevilor de clasa a XI-a, din liceele din Romania.

Editia de anul acesta se incheie maine, 2.09.2017, in Amfiteatrul K1 al Centrului de conferinte UPT, intr-un cadru festiv si in prezenta tuturor celor care au contribuit la realizarea cu success a programului.

Pe parcursul celor doua saptamani elevii au participat la cursuri de Fizica generala, Notiuni de masurare, Introducere in electronica, Productie audio-video, Introducere in microprocesoare, sustinute de cadre didactice din UPT.

In cadrul acestor cursuri liceeni au dobandit cunostinte teoretice si au realizat lucrari practice. Astfel fiecare elev a avut posibilitatea sa experimenteze si sa treaca prin emotiile provocate de sustinerea examenelor.

Expertii in consiliere, care fac parte din Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera (CCOC) al UPT, au organizat training-uri si workshop-uri pentru elevi, cu scopul de a-i invata tehnici esentiale de comunicare, de autocunoastere si de time management. Totodata, elevii au participat la activitati cu caracter sportiv prin Electronics Summer University Triatlon si au avut parte de o vanatoare de comori prin intermediul careia au descoperit cele mai frumoase si de interes obiective turistice din oras”, a precizat directorul proiectului, prof.dr.ing. Florin Alexa.

Membrii asociatiei studentesti Liga Studentilor din Facultatea de Electronica si Telecomunicatii (LSFETc) au organizat petreceri tematice, seri sociale cu jocuri si karaoke, dar si discutii pentru a-I ajuta pe elevi sa cunoasca cat mai multe aspect ale viatii de student in UPT.

Un aspect important al programului a vizat medierea contactului dintre elevi si reprezentanti ai mediului economic, in programul ESM existand vizite ghidate la sediile  unor mari companii din zona.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.