Noutati :

Ekstein Kovacs Peter si Kelemen Hunor, in campanie la Timisoara. UDMR urmeaza sa isi aleaga conducerea nationala

10 februarie, 2011 - 04:40 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
0

Uniunea Nationala a Maghiarilor din Romania isi va alege conducerea nationala in perioada 2627 februaruie. In cursa s-au inscris  trei candidati, doi dintre ei aflandu-se joi la Timisoara.

Kelemen Hunor, Eckstein Kovacs Peter  si Gergely Olosz s-au inscris in cursa interna a UDMR pentru conducerea Uniunii, dupa ce actualul presedinte, Marko Bela a anuntat ca se retrage.

Primii doi candidati, Kelemen Hunor si Eckstein Kovacs Peter, s-au aflat astazi la Timisoara pentru a avea o confruntare fata in fata, intrun cadru restrans, pe teren neutru.

Cei doi le-au vorbit membrilor UDMR Timis despre proiectele pe care doresc sa le puna in aplicare in cazul in care vor fi alesi in functia de conducere a UDMR. Membrii timiseni ai Uniunii au fost sfatuiti sa voteze cum le dicteaza constiinta la alegerile de la sfarsitul lunii februarie.

„Experienta, realizarile mele de pana acum ma recomanda pentru functia de conducere a UDMR. Dupa congres, UDMR ar trebui sa fie deschisa spre comunitatea maghiara si sa ii atragem in UDMR pe cei care au plecat”, a declarat Kelemen Hunor. Intrebat daca este posibila o apropiere a UDMR de Uniunea Social Liberala, Kelemen Hunor a raspuns ca deocamdata nu se pune aceasta problema. „Din 2005 am mers pe un drum. Ar fi gresit ca acum sa ne oprim si sa mergem pe un alt drum. In 2012 mai discutam ce vom face, mai e mult pana atunci”, a mai precizat Kelemen Hunor.

„De ce candidez? Am avut o serie de convorbiri. Oamenii mi-au spus ca s-ar impune sa candidez la aceasta functie. Consider ca UDMR are nevoie de un presedinte cu profilul meu. Eu reprezint schimbarea, in timp ce contracandidatul meu, Kelemen Hunor, reprezinta continuitatea.Nu zic ca daca voi ajunge presedintele UDMR voi spune adio guvernarii. Pentru mine, important e sa castigam alegerile parlamentare din 2012”, a declarat la randul sau celalalt candidat la sefia UDMR, Eckstein Kovacs Peter.

Kelemen Hunor, in calitate de ministru al culturii si Eckstein Kovacs Peter, in calitate de consilier prezidential pe probleme de minoritati au avut o serie de intalniri si cu autoritatile locale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...