Ei sunt cei mai bogati oameni ai lumii, potrivit Forbes! Ce avere are acum Bill Gates?

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a fost declarat cel mai bogat om din lume pentru a 16-a oara, cu o avere ce se apropie de 80 de miliarde de dolari.

Averea lui Bill Gates a crescut cu peste 3 miliarde de dolari in ultimele 12 luni, pana la 79,2 miliarde, potrivit topului anual realizat de Forbes, scrie ziare.com.

Fondatorul Microsoft il depaseste inca o data pe omul de afaceri mexican Carlos Slim, care se afla pe locul doi, cu o avere estimata la 77,1 miliarde de dolari.

Pe locul trei se afla Warren Buffett, singurul care se mai poate lauda cu o avere de peste 70 de miliarde de dolari, americanul avand 72,7 miliarde.

Topul este continuat de patronul Zara, spaniolul Amancio Ortega, de americanii Larry Ellison, Charles Koch, David Koch, Christy Walton (cea mai bogata femeie din top, locul 8) si Jim Walton si de fondatorea L’Oreal, Liliane Bettencourt, care se afla pe locul 10.

Alte nume cunoscute din topul mondial al multimiliardarilor in dolari sunt fostul primar al New York-ului Michael Bloomberg (locul 14), fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg (locul 16) si George Soros (locul 29).

Cea mai mare crestere a averii a inregistrat-o Warren Buffett, de 14,5 miliarde de dolari, iar cea mai mare scadere a avut-o averea lui Aliko Dangote, care a pierdut peste 10 miliarde de dolari fata de 2014.

In lume exista 1.826 de miliardari, numar record, cu 181 mai multi decat in ultimele 12 luni.

Cel mai tanar miliardar din lume este Evan Spiegel, cofondatorul aplicatiei Snapchat, cu o avere de 1,5 miliarde de dolari, Silicon Valley producand nu mai putin de 23 de noi miliardari in acest an. De altfel, industria IT americana are o prezenta puternica in top 20, fondatorii sau conducatorii marilor astfel de firme avand sase reprezentanti.

De asemenea, SUA domina de departe top 20 si in ce priveste numarul de miliardari – trei sferturi provin din America. De altfel, Statele Unite au cel mai mare numar de miliardari, 536, urmate de China, cu 213, Germania, cu 103, si India, cu 90. Doar in California se gasesc 131 de miliardari in dolari.

Lista Forbes include 290 de nou-intrati, printre care 71 de chinezi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.