Noutati :

‘Ei ne-au ajutat, o vom face si noi’. Daca se vor umple toate paturile din Timisoara cu pacienti COVID, bolnavii vor fi preluati de Spitalul Judetean Arad. Cererea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta

20 iulie, 2020 - 03:53 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SANATATE
2

Reprezentantii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta au contactat autoritatile din Arad pentru preluarea pacientilor cu Covid de la Timisoara, in cazul in care numarul acestora continua sa creasca insemnat. Acest lucru a fost anuntat de presedintele CJ Arad Iustin Cionca.

CITESTE SI: A murit in Terapie Intensiva primul pacient care a refuzat tratamentul pentru coronavirus, la Timisoara 

Ni s-a cerut sa preluam la Arad pacienti timisoreni diagnosticati cu COVID-19! De mentionat este faptul ca la inceputul pandemiei in Romania, in luna martie, Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara a tratat pacienti din Arad, confirmati cu virusul SARS CoV-2. Le multumesc colegilor din Timisoara si, in masura posibilitatilor, ii ajutam si noi, pentru ca trebuie sa fim solidari si corecti cu cei care, la randul lor, ne-au ajutat! Comitetului National pentru Situatii de Urgenta ne-a contactat in vederea preluarii unor pacienti pozitivi, daca sectiile COVID-19 din Timisoara nu vor mai avea suficiente locuri”, a transmis Iustin Cionca.

Directorul medical al Spitalului Judetean Arad a anuntat, la randul sau, ca unitatea santiara va fi redeschisa pentru pacientii Covid si va functiona la fel cum s-a intamplat la inceputul pandemiei.

In cazul in care Timisoara nu va mai avea locuri pentru pacientii confirmati, atunci ii vom prelua noi, atata timp cat vom avea paturi disponibile. La ora actuala, in spital, avem un numar de 37 de pacienti confirmati cu SARS-CoV-2 si un total de 137 de locuri pentru confirmati si suspecti. Pentru a fi pregatiti in cazul cresterii numarului de pacienti, astazi (luni-n.r.) am luat decizia sa deschidem si restul sectiilor in care, in martie, aprilie si mai, s-au tratat pacienti infectati cu SARS-CoV-2” – a declarat dr. Mircea Onel, directoul medical al SCJU Arad, pentru aradon.ro.

In Timis, de la inceputul pandemiei de coronavirus si pana in prezent au fost depistate 786 cazuri, sase in ultimele 24 de ore.

CITESTE SI: Ii rog pe acesti ‘cavaleri ai coronavirusului’ sa mearga la familiile care sunt intr-o situatie tragica. Indemnul ministrului de Interne Marcel Vela la Timisoara. Foto si video 

Paturile de la Terapia Intensiva a Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara sunt aproape toate ocupate, iar in curtea spitalului a fost adusa o unitate mobila ATI cu 12 paturi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Frumos și normal gest(nu sunteți privați), poate aveți norocul să aveți vreun pacient ușor simptomatic să vă refacă gardul, totuși Spital Județean

    • Nu-ți imagina că au trimis atunci pacienți și că primesc acum pentru că au vrut, ci așa erau directivele de la guvern să trimită cazurile inițiale către centre care fusese desemnate de minister și care stai liniștit că au primit bani pentru fiecare caz. La transfer, unitatea care transferă pierde practic finanțarea pe cazul respectiv. A fost o strategie cam proastă care a colmatat anumite spitale inițial.