Noutati :

Efectele terapeutice ale muzicii – abordate la Conferinta Internationala Muzica si Medicina de la Timisoara

13 octombrie, 2011 - 02:24 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. A doua editie a Conferintei Internationale Muzica si Medicina, organizata de Facultatea de Muzica a Universitatii de Vest din Timisoara, aduce specialisti din Viena pentru cele 6 zile de prelegeri si cursuri de specializare.

Invitati speciali in cadrul acestei editii sunt prof. univ. Vera Brandes – Director al Institutului pentru Muzica si Medicina din cadrul Universitatii Paracelsus din Viena si prof. dr. Serghei Shushardzahn – presedinte al Academiei Europene de Terapie prin Muzica.

In cele 6 zile ale lucrarilor sunt incluse prelegeri, 3 cursuri de specializare organizate de Colegiul Medicilor Dentisti din Romania si un simpozion, manifestari care vor avea loc in Galeria Mansarda a Facultatii de Arte Plastice si Design din strada Oituz nr. 4 si in Sala Orpheum a Facultatii de Muzica din Piata Libertatii nr. 1.

Abordari ale efectelor terapeutice ale muzicii pornind de la cele mai recente studii ondiale in acest domeniu vor fi dezbatute la Timisoara. Printre activitatile din cadrul conferintei se numara si modalitati de pregatire a profesorilor de la toate nivelurile educationale pentru a recunoaste posibile simptome ale unor boli pornind de la folosirea unor instrumente muzicale si, mai ales, cum pot fi aceste boli tratate.

Evenimentul se desfasoara in parteneriat cu Universitatea Paracelsus din Viena, Facultatea de Arte plastice si Design, Centrul de creatie al artelor vizuale contemporane, Colegiul Medicilor Dentisti din Romania – Filiala Timisoara, Centrul de promovare a educatiei sanitare si motivatie a preventiei in stomatologie – Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes din Timisoara, International Society for Musical Studies si Consiliul Judetean Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...