Noutati :

Educatia, cercetarea, turismul, economia si administratia publica, in mijlocul unei intelegeri semnate la Timisoara. Ce va aduce un parteneriat cu italienii

11 aprilie, 2019 - 10:45 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. O intelegere de colaborare cu Regiunea Veneto a fost iscalita de catre Consiliul Judetean Timis, date fiind relatiile traditionale de prietenie dintre judetul nostru si Italia.

CITESTE SI: Ca sa n-o mai ia prin surprindere prima ninsoare, primaria pregateste de pe-acum deszapezirea pe 2 culori la Timisoara. Ce vor face 44 de utilaje 

Documentul a fost parafat de catre presedintele CJ Timis Calin Dobra si E.S. dl Niccolò Maso, Consul Onorific al Republicii Italiene la Timisoara.

Intelegerea va crea legaturi mai puternice intre institutiile de cercetare si educatie, universitati, asociatii si organizatii neguvernamentale care desfasoara activitati economice la nivel local. In plus, se doreste promovarea activitatilor de schimb in diferite sectoare, precum cel al administratiei publice, comertului si economiei, stiintei si tehnologiei, agriculturii si silviculturii, turismului, al sanatatii, sportului, educatiei si formarii. De asemenea, sunt vizate marile retele de transport, precum si gestionarea teritoriala si valorificarea patrimoniului cultural si de mediu.

Parteneriatul cu Veneto este unul de traditie, Consiliul Judetean avand incheiate acorduri de cooperare cu aceasta regiune si in trecut. Buna colaborare si activitatile concrete desfasurate au condus la dorinta de intarire a parteneriatului.

Am largit mult aria de aplicabilitate a parteneriatului. Este un pas firesc, avand in vedere ca primul acord de colaborare cu ei a fost semnat acum 17 ani. Comunitatea italiana din judet este importanta pentru noi si ne dorim sa crestem prezenta companiilor din peninsula in judet, dar nu trebuie sa ne oprim la schimburile economice. Avem multe de castigat daca lucram la dezvoltarea relatiilor in educatie, cercetare, administratie publica.”, a precizat presedintele CJT.

Prezenta institutiilor, a investitorilor si cetatenilor italieni pe teritoriul judetului si, in general, al circumscriptiei consulare pe care o reprezint, nu trebuie sa fie doar numerica, ci una activa in promovarea relatiilor dintre cele doua tari, Italia si Romania. tinand cont de o relatie deja consolidata intre judetul Timis si Regiunea Veneto, aceasta intelegere de cooperare este un instrument important prin care vor fi promovate si organizate activitati reale care vor contribui la realizarea unor proiecte cu profil antreprenorial, turistic, socio-cultural si sanitar. Cea de astazi este o ocazie strategica pentru consolidarea ulterioara a bunei colaborari dintre un judet si o regiune dintre cele mai importante ale tarilor de apartenenta”, a declarat E.S. dl. Niccolò Maso, Consul Onorific al Republicii Italiene la Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...