Economia merge bine in Timis, vom acorda mult mai multe premii la Topul Firmelor, dezvaluie intr-un interviu directorul general al CCIAT, Florica Chirita

TIMISOARA. Se apropie cu pasi repezi unul dintre evenimentele de referinta din fiecare toamna la Timisoara – Topul Firmelor, organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, care premiaza performanta si excelenta in afaceri si nu numai. Ca economia judetului merge bine, in pofida vremurilor grele prin care trec aproape toate sectoarele, stau marturie premiile ce vor fi acordate in acest an, cu mult mai multe decat in 2015. Vine cu toate explicatiile directorul general al CCIAT Florica Chirita, intr-un interviu video acordat opiniatimisoarei.ro.

Anul acesta la Topul firmelor avem 8553 de firme care au indeplinit conditiile de eligibilitate, cu peste 2500 mai multe ca anul trecut, si avem 1743 de firme care vor lua premii, pe locurile 1,2 si 3 pe podium, cu aproape 750 mai multe ca anul trecut„, dezvaluie pentru opiniatimisoarei.ro Florica Chirita.

CCIAT acorda premii pentru firme din 6 domenii de activitate: Cercetare-Dezvoltare si High-Tech, Industrie, Agricultura Silvicultura si Pescuit, Constructii, Servicii si Comert si Turism. Unde s-a inregistrat cea mai mare crestere economica?

Cea mai mare crestere economica s-a inregistrat in domeniul serviciilor, dar cresteri exista in toate domeniile. Productia industriala a crescut cu 6,2%. In privinta comertului international, Timisul e singurul judet din tara cu sold pozitiv. Adica exportul e mai mare decat importul„, spune directorul general al Camerei de Comert.

Pe langa premii, CCIAT acorda o multime de distinctii si trofee la Topul Firmelor.

Premiile care ne sunt noua cele mai dragi sunt distinctiile de excelenta, care sunt acordate companiilor care au fost premiate 4 ani fara intrerupere. Trofeul de excelenta il primesc firmele care au fost premiate 6 ani fara intrerupere„, explica Florica Chirita.

Una dintre reusitele care au marcat in acest an activitatea Camerei de Comert Timis este deschiderea Biroului Unic de la Timisoara, la Centrul Regional de Afaceri, unde agentii economici primesc consultanta gratuita. In scurta vreme acesta se va schimba si va deveni un instrument de si mai mare ajutor pentru firme.

Am reusit sa infiintam Biroul Unic, el functioneaza, si este foarte bine primit de firme. Acum, va spun in premiera, dorim sa il extindem, adica nu doar sa oferim informatii, ci sa si preluam, si, in viitor, sa si eliberam autorizatii de toate tipurile pentru firme. Va fi greu, dar vom reusi„, spune cu incredere Florica Chirita.

Despre toate acestea, dar si despre alte subiecte interesante, aflati din interviul VIDEO de mai jos pe care directorul general al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, Florica Chirita, l-a acordat jurnalistului opiniatimisoarei.ro Ciprian Voin!

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...