Noutati :

Eco-Impuls 2016, cea mai importanta intalnire a specialistilor in apa si canalizare, intr-un spatiu expozitional inedit, la Timisoara! FOTO!

29 septembrie, 2016 - 09:40 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Timisoara este in aceste zile locul de intalnire pentru operatorii serviciilor publice si pentru specialistii din domeniul apei si canalizarii, reuniti sub umbrela Conferintei Internationale Eco-Impuls.

Evenimentul are loc, timp de doua zile, in perimetrul Statiei de Epurare Stan Vidrighin Timisoara, de pe strada Pastorilor nr. 1.

Sunt zile pline de discutii si dezbateri pe tema „Licitatii in Uniunea Europeana”, la care participa specialisti din cadrul operatorilor de servicii publice, companii de prestigiu furnizoare de echipamente sau prestatoare de servicii, reprezentanti ai mediului universitar si ai institutelor de cercetare. Domeniile principale carora Eco-Impuls se adreseaza sunt apa-canal si deseuri.

Sunt prezenti si partenerii germani ai Aquatim, care au impartasit Timisoarei din experienta lor impresionanta din domeniu.

Eco-Impuls 2016 este un forum de discutii stiintifice sustinute de specialisti din domeniul apei, din Romania si Germania, printre participanti aflandu-se peste 20 de lectori germani din zona serviciilor publice muncheneze.

Conferinta internationala este organizata de Fundatia romano-germana Aquademica, Aquatim SA, Asociatia Romana a Apei – Comitetul Teritorial Vest si Universitatea Politehnica Timisoara.
Conferinta are si un site dedicat, www.eco-impuls.ro, pe care il pot accesa toti cei interesati de program, tematici, lectori si numeroase alte detalii.

Tot in cadrul Eco-Impuls 2016, in 30 septembrie, la Statia de Tratare a Apei Bega, se va desfasura un workshop pe tema “Resurse de apa pentru potabilzare. Poluanti prioritari (emergenti)- detectie, monitorizare, eliminare eficienta”.

Se vor analiza si discuta procese conventionale respectiv procese avansate de tratare a surselor de apa pentru potabilizare, cu prezentarea fluxului tehnologic la scara industriala și la scara pilot, ulterior invitatii urmand sa faca o vizita la Statia de Epurare a apelor uzate Timișoara.

Anul trecut, in premiera la Eco- Impuls, s-a desfasurat Concursul Profesional “Stan Vidrighin”, dedicat instalatorilor. Anul acesta, concursul este deja traditie. Sunt inscrise 7 echipe ale operatorilor din toata tara, ce vor intra in cursa pentru castigarea titlului de cel mai bun instalator.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...