Noutati :

Echipamente noi pentru Spitalul Judetean din Timisoara, cu bani de la Banca Mondiala. Ce vom primi 

9 ianuarie, 2018 - 02:37 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Echipamente medicale extrem de importante vor ajunge la Spitalul Judetean din Timisoara, dupa ce premierul Mihai Tudose, impreuna cu ministrul Sanatatii, Florian Bodog, au semnat contractele de achizitii.

CITESTE SI: Cu caruta la plimbare, pe strazile din Timisoara. Ce a patit un barbat, dupa ce a fost oprit de politistii locali

Astfel, la Timisoara vor ajunge un computer tomograf si un aparat de Rezonanta Magnetica (RMN), dar si un sistem informatic PACS- tehnologie medicala de imagistica utilizata pentru stocarea, recuperarea, prezentarea si partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN.

Marti, 9 ianuarie, la Bucuresti a avut loc ceremonia de semnare a contractelor pentru achizitia a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanta Magnetica (RMN) si 21 de sisteme informatice PACS, ceremonie la care au participat premierul Mihai Tudose impreuna cu ministrul Sanatatii Florian Bodog si reprezentanti ai spitalelor din tara. Echipamentele vor ajunge la spitalele mari din tara care nu au astfel de aparate.

CITESTE SI: Premiera la Timisoara. Singurul robot folosit in chirurgie pediatrica in Europa de Est este la Spitalul de Copii Louis Turcanu

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. Avem nevoie de cel putin unu sau doua aparate cu ultrasunete pentru spart calculii renali, care nu exista inca in acest secol la Timisoara!!