Opinia Timisoarei

E poza zilei! Fotografia cu un ‘cadavru’ pe masina care a innebunit internetul si a pus pe jar politistii la Timisoara

TIMISOARA. O imagine postata pe unul dintre cele mai accesate grupuri de Facebook din vestul tarii, Info Trafic Jud Timis, a declansat o adevarata isterie, marti la amiaza.

Imaginea infatiseaza un autoturism pe plafonul caruia pare sa fie transportat, asezat pe o patura, invelit intr-un cearsaf alb si asigurat cu chingi, un… cadavru.

Nu se stie daca este vorba despre o gluma proasta, o ‘lucrare de arta’ destinata unei expozitii sau chiar un corp uman.

Politistii au fost alertati de utilizatorii retelei de socializare care au precizat ca autoturismul pare sa se indrepte dinspre Piata Badea Cartan catre Calea Lugojului.

Având în vedere fotografia apărută în spațiul public, în care se observă că pe plafonul unui autoturism ar fi transportat trupul neînsuflețit al unei persoane, vă comunicăm faptul că polițiștii Municipiul Timișoara efectuează verificări în vederea identificării conducătorului auto, stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun„, au transmis reprezentantii IPJ Timis.

In acest rastimp, pe pagina de trafic, timisorenii s-au inghesuit sa faca glume de tot felul pe marginea surprinzatoarei aparitii, cei mai multi fiind convinsi ca totul este doar o farsa.

Vom reveni cu amanunte dupa ce se vor incheia cercetarile politistilor.

UPDATE: S-a elucidat rapid misterul. Este vorba de un exponat al celor mai nonconformisti artisti din Timisoara – Baraka. Acestia si-au transportat una dintre opere pe plafonul masinii si au atras astfel atentia asupra faptului ca piesa va face parte dintr-o noua expozitie.

Politistii au decis sa-i amendeze pe artisti pentru ultraj contra bunelor moravuri, intrucat gestul lor a fost de natura sa provoace indignare publica. Soferul a fost cel care a incasat sanctiunea.

Având în vedere fotografia apărută în spațiul public, în care se observă că pe plafonul unui autoturism ar fi transportat trupul neînsuflețit al unei persoane, vă comunicăm faptul că în urma verificărilor efectuate de polițiștii Municipiul Timișoara a reieșit că evenimentul nu se confirmă.

A fost identificat un bărbat de 28 de ani care va fi sancționat conform Legi nr 61/1991, cu suma de 1.000 de lei.

Bărbatul este membrul unei asociații de tineri artiști din Timișoara, cunoscută cu acest gen de activități și expoziții„, au precizat reprezentantii IPJ Timis.

Artistii de la Baraka sunt recunoscuti pentru operele lor adesea socante.

4 tineri compun entitatea artistica contemporana Baraka, Paul Feier, Adrian Popa, David Iancu si Mihai Toth. Povestea lor a inceput in Facultatea de Arte a Universitatii de Vest din Timisoara. In 2012 s-a nascut Baraka, o alternativa la contextul institutionalizat al artei deprinsa in bancile scolilor.

Povestea BARAKA o puteti afla AICI.

Exit mobile version