Noutati :

E oficial. Timisoara va fi Capitala Europeana a Culturii in 2023

30 octombrie, 2020 - 11:22 AM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
0

Directorul Executiv a Asociatiei TM 2021, Simona Neumann, a anuntat ca Timisoara devine Capitala Europeana a Culturii in 2023, dupa ce Comisia CULT a Parlamentului European a votat propunerea Comisiei Europene de a extinde anul exercitarii titlului de Capitala Europeana a Culturii pentru Timisoara in 2023. Modificarea a survenit ca urmare a izbucnirii pandemiei cu noul coronavirus.

E oficial: #timisoara2023 -Capitala Europeana a Culturii. Comisia CULT a Parlamentului European a votat propunerea Comisiei Europene de a extinde anul exercitarii titlului de Capitala Europeana a Culturii pentru Timisoara in 2023, pentru Novi Sad in 2022 si pentru Elefsina in 2023, iar pentru cele 2 orase Capitale Europene ale Culturii de anul acesta – Rijeka si Galway – extinderea exercitarii titlului pana in aprilie 2021. Modificarile au survenit ca urmare a izbucnirii pademiei cu noul Coronavirus pe plan mondial si a conditiilor sanitare impuse, care impiedica desfasurarea evenimentelor cuturale si artistice si circulatia persoanelor (printre altele), in conditiile prevazute initial in programele acestor orase. Timisoara va avea 2 ani sa isi recalibreze programul cu care a castigat titlul si va imparti anul capitalei culturale – 2023 – cu Elefsina (Grecia) si Veszprem (Ungaria)”, a scris pe Facebook, Simona Neumann, director executivv al Asociatiei TM 2021.

In data de 10 iunie, primarul de la acea data al municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a anuntat ca ”se agreeaza, in contextul pandemiei COVID -19, amanarea exercitarii titlului de Capitala Culturala Europeana, fie pentru 2022, fie pentru 2023, la decizia Comisiei Europene”. Edilul considera ca este obligatoriu sa se ia unele masuri ferme avand in vedere imaginea negativa a Asociatiei TM 2021.

Comisia Europeana a propus amanarea Capitalei Culturale pentru anul 2022 sau chiar 2023, cand a ramas un loc liber in urma retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeana.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...