Opinia Timisoarei

E oficial. Timisoara are buget pe 2021. Este asemanator cu cel de anul trecut si e bazat pe fonduri europene deja atrase si bani din Planul National de Redresare si Rezilienta

TIMISOARA. Consilierii locali au votat in unanimitate bugetul de care va dispune in anul 2021 Timisoara.

In total, bugetul pentru anul in curs este de 1,4 miliare de lei. Cea mai mare parte, aproape 790 de milioane vor merge, si anul acesta, pe cheltuieli de functionare, in timp ce pentru Dezvoltare sunt prevazuti aproximativ 620 de milioane de lei.

Bugetul a trecut cu unanimitate de voturi, insa nu inainte de a i se aduce si unele modificari.

”E un buget pe care il vom vota si il votam in primul rand pentru ca este in obiective de investitie 86% identic cu bugetul anului trecut, ceea ce inseamna ca exista o continuitate corecta a proiectelor care au fost initiate in anii trecuti. O sa mai amendam in cateva puncte. Am avut si intalniri in care am corectat unele lucruri, care spuneam ca probabil vin din inca lipsa de experienta in zona bugetara si sunt bucuros ca am putut sa facem un astfel de exercitiu impreuna”, a spus Dan Diaconu, liderul grupului PNL din Consiliul Local Timsioara.

Liberalii au cerut, printre altele, modernizarea Ceasului Floral de la marginea Parcului Civic, realizarea unei baze sportive in zona Calea Sagului, dar si amenajarea strazilor in zona Blascovici. De asemenea, din partea PNL s-a cerut introducerea pe buget a unor proiecte ce privesc extinderea mai multor scoli din oras.

Pe de alta parte, si consilierii PSD au cerut modificarea unei sectiuni din buget care prevede cresterea burselor sociale pentru elevi de la 100 la 140 de lei.

Reprezentantii PRO Romania au cerut si ei identificarea de fonduri pentru servicii de arhivare, dar si pentru executia de lucrari pentru securitate la incendiu pentru toate unitatile de invatamant ale caror imobile sunt in proprietatea primariei.

Toate modificarile cerute de consilierii locali au primit girul colegilor, astfel ca se vor regasi in bugetul orasului pe anul 2021.

AICI puteti vedea cum vor fi cheltuiti in 2021 cei 1,4 miliarde de lei din bugetul Timisoarei.

Exit mobile version