Noutati :

E oficial. Timisoara are buget pe 2021. Este asemanator cu cel de anul trecut si e bazat pe fonduri europene deja atrase si bani din Planul National de Redresare si Rezilienta

22 aprilie, 2021 - 06:56 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
9

TIMISOARA. Consilierii locali au votat in unanimitate bugetul de care va dispune in anul 2021 Timisoara.

In total, bugetul pentru anul in curs este de 1,4 miliare de lei. Cea mai mare parte, aproape 790 de milioane vor merge, si anul acesta, pe cheltuieli de functionare, in timp ce pentru Dezvoltare sunt prevazuti aproximativ 620 de milioane de lei.

Bugetul a trecut cu unanimitate de voturi, insa nu inainte de a i se aduce si unele modificari.

”E un buget pe care il vom vota si il votam in primul rand pentru ca este in obiective de investitie 86% identic cu bugetul anului trecut, ceea ce inseamna ca exista o continuitate corecta a proiectelor care au fost initiate in anii trecuti. O sa mai amendam in cateva puncte. Am avut si intalniri in care am corectat unele lucruri, care spuneam ca probabil vin din inca lipsa de experienta in zona bugetara si sunt bucuros ca am putut sa facem un astfel de exercitiu impreuna”, a spus Dan Diaconu, liderul grupului PNL din Consiliul Local Timsioara.

Liberalii au cerut, printre altele, modernizarea Ceasului Floral de la marginea Parcului Civic, realizarea unei baze sportive in zona Calea Sagului, dar si amenajarea strazilor in zona Blascovici. De asemenea, din partea PNL s-a cerut introducerea pe buget a unor proiecte ce privesc extinderea mai multor scoli din oras.

Pe de alta parte, si consilierii PSD au cerut modificarea unei sectiuni din buget care prevede cresterea burselor sociale pentru elevi de la 100 la 140 de lei.

Reprezentantii PRO Romania au cerut si ei identificarea de fonduri pentru servicii de arhivare, dar si pentru executia de lucrari pentru securitate la incendiu pentru toate unitatile de invatamant ale caror imobile sunt in proprietatea primariei.

Toate modificarile cerute de consilierii locali au primit girul colegilor, astfel ca se vor regasi in bugetul orasului pe anul 2021.

AICI puteti vedea cum vor fi cheltuiti in 2021 cei 1,4 miliarde de lei din bugetul Timisoarei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 9comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Oameni buni, cu bun simţ și troglodiţi care ați ieșit mai ieri din peşteră și ați pus mâna prima dată pe trusa de fardat, iar după aia pe ştampila de vot, făcândul pe acest șarlatan verde ca balega de gâscă din Bündnis 90/Die Grünen Partei Deutschland primar. Ce părerea aveți despre acest buget scris la indigo după bugetul fostei administrsţii !!????
  Acest gunoi a manipulat prostimea câteva luni, spunând că bugetul pentru anul trecut este unul fantezist și ce fac gunoaiele pensate ????? Ați chicit ! ÎL COPIE LA INDIGO, FOLOSINDU-SE CU CEA MAI MARE NESIMȚIRE DE BANII ADUȘI DE ADMINISTRAȚIA ROBU !!!
  Trebuie să mă opresc, pentru că îmi vine să vomit 🤢🤢🤮🤮

 2. VONITA paduche ca nu te vede nimeni
  Esti pa miriste NU STADUON !! BR…

 3. Unde sunt proiectele de Mediu și înverzite a orașului, cu care se lăudau USRistii în campanie?! ZERO! Toate promisiunile lor s-au dovedit acum a fii Doar MINCIUNI PE LINIE. Cind Au ÎNCHIS ZOO, la fel au promis, ca îl vor reface. Alta MINCIUNĂ! Iar noi NU mai avem unde ieși cu copiii. DEMISIA USRisti mincinoși!!

  • Nu cred ca-i problema Primariei unde-ti duci tu progeniturile needucate si urate (te-a obligat Primaria sa-i faci?). Sunt destule parcuri si locuri de joaca prin Timisoara daca vrei sa-ti scoti plozii din pestera in lume.
   Mai citeste si tabelul cu tot bugetul, defalcat, daca stii ce inseamna un Excel.
   Iata cateva, 8, proiecte verzi (verde nu inseamna doar sa fie iarba…), plus ca e un capitol special denumit „Timișoara verde”: Smart solar & e-Charging, Smart lighting, Smart sensors, Culoare verzi și locuri de joacă, elaborarea unui masterplan pentru Timișoara Verde-Albastră, Inventariem spațiile verzi într-un Registru al Municipiului Timișoara, Transformăm Pădurea Verde într-o pădure-parc, Parc sportiv pe malurile Begăi.
   Vezi ca nu-s 0? Bag de seama ca esti doar functional, nu si ganditor, anafabet care esti 🙂

   • NESIMȚIT USRist și grobian care esti, la fel de imberb ca șefii tăi, campioni doar la promisiuni goale, NEurmate și de FAPTE. În rest știi doar sa JIGNEȘTI 😔
    In Germania natală a celui care s-a înghesuit cu multă vrajeală în fruntea Primăriei, (după cum constată după 6 luni majoritatea cetățenilor), ptr copiii se asigură multiple facilități de dezvoltare și socializare nu doar parcurile clasice. Nu trebuie musai sa fie cu animale exotice un ZOO, ci chiar și cu unele domestice. Cit despre parcuri tematice, Skateboard, etc, e prea mult ptr creierașul tău spălat de activist de partid.

   • Bai trogloditule pensat care nu-ți dai rând cu enumărarea de proiecte smart ! Dar pentru niște wc-uri civilizate, așa ca in țara lui Hampelmann, nu s-au mai găsit vreo două sute de mii de euro !?? Sau nu mai ajungeau banii pentru ONG-URILE pocnitorei consiliere care a făcut fragrantul ??
    Ori tu când iti scoți plozii din pesteră se kka imediat lângă gaura pe unde îi scoți !!!?

 4. Din ca an este poza cu Piata Unirii ???
  Este inca libera si neocupata 85% de „terase de fite”…
  Acum mai este liber doar in fata muzeului de arta si fosta scoala primara Lenau.

 5. Uitandu-ma in cifre … aproape 56% se duce pe funcționare. 797 de milioane de lei sunt banii pentru funcționare, în timp ce 620 de milioane de lei este bugetul de investiții. … ma intreb:
  (1) nu s-ar mai putea angaja cativa consilieri in ….
  (2) nu am gasit nici o aluzie la noile (vechile ) 5 – 7 parcari supra-sub etajate – din zona centrala (spitalul de copii, fostul CM, zona Puncte Cardinale, in spatele magazinului Bega, zona Garii de Nord s.a. … care se tot promit.
  Ca de, in acest sens au fost facute SF cu nemiluita (bani pe apa sambetei???).
  Dupa tocarea banilor se vor face din nou studii de pre-post … fezabilitate???

 6. Un buget bazat pe bani care nu exista sau care s-ar putea sa nu fie aprobati. Excelent.