Noutati :

E oficial. Se vor face din nou operatii pe inima la copii, la Timisoara. Cand vor avea loc primele proceduri

25 iulie, 2019 - 11:53 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Veste excelenta! La Timisoara se vor putea face din nou operatii pe inima, la copii si bebelusi.

CITESTE SI: Campusul scolar ca-n filme ce se va ridica la Timisoara, in care vor putea invata peste 1000 de elevi. Foto si detalii 

Totul pentru ca Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara este parte dintr-un proiect transfrontalier, ce se desfasoara in urmatorii 2 ani, in cadrul caruia spitalul va demara programul de chirurgie cardiaca pediatrica si extinderea cu doua sali a blocului operator, prin dotarea cu echipamentele necesare.

Dotarea celor doua sali cu echipamente medicale moderne ar permite cresterea cu 30% a numarului de operatii de chirurgie cardiaca la populatia adulta (aproximativ 250 de operatii cardiace suplimentare pe an), dar si tratarea bolilor de inima la nou nascuti, copii si tineri.

Proiectul este implementat in cadrul Programului Interreg V-A Romania-Ungaria si este finantat de Uniunea Europeana, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si cofinantat de statele partenere in program, Romania si Ungaria. Proiectul a inceput in luna martie a acestui an si urmeaza sa se deruleze pana in mai 2021. Bugetul este de 3 milioane de euro, din care finantare FEDR de 2,550.000 euro. Perioada de implementare a prioiectului este de 27 de luni.

In trecut, la Timisoara s-au facut aproape 900 de interventii chirurgicale pe cord la bebelusi, copii si tineri in cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare de la Padurea Verde, insa acestea au fost sistate. De asemenea, s-au implinit deja 18 ani de la ultimul transplant de cord facut la Timisoara.

https://www.facebook.com/247timisoara/videos/1597501046937919/Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...