E oficial. Se semneaza contractul pentru Centura de Sud la Timisoara. Ce se intampla, insa, imediat dupa iscalire

TIMISOARA. Asteptarea a luat sfarsit. A fost facut anuntul oficial legat de momentul iscalirii contractului cu italienii de la Tirrena Scavi pentru demararea celui mai asteptat proiect la Timisoara: Centura de Sud.

CITESTE SI: Veste buna de la CNAIR pentru Centura de Sud de la Timisoara. Cat de repede se va trece la operatiunea de expropriere pentru cele 550 de parcele aflate in calea celei mai asteptate sosele 

Dupa o serie intreaga de amanari, in 23 noiembrie instanta a luat o decizie in privinta contestatiei depusa la rezultatul licitatiei pentru constructia Centurii de Sud a Timisoarei, lucrare atat de asteptata.

Curtea de Apel Bucuresti a respins contestatia pe care firma TRAMECO SA, lider al asocierii Trameco – Vahostav-SK – Constructii Erbasu – Grafic Tends, alaturi de Danya Cebus Rom si Alpenside au inaintat-o instantei impotriva CNAIR si a firmei declarata castigatoare a licitatiei – Tirrena Scavi.

Marti in 18 decembrie se va semna si contractul pentru soseaua ocolitoare a Timisoarei, prin partea de sud a orasului. Actul care parafeaza demararea proiectului va fi iscalit la sediul Consiliului Judetean Timis in prezenta reprezentantilor CNAIR.

Din momentul semnarii, firma care va construi Centura de Sud a Timisoarei are la dispozitie 6 luni sa realizeze proiectarea soselei, iar apoi 2 ani sa tranforme visul in realitate, potrivit contractului.

Asa cum opiniatimisoarei.ro v-a informat in mai multe randuri, in calea deschiderii santierului mai sta, deocamdata, o piedica: realizarea exproprierii pentru cele 550 de parcele de care este nevoie pe traseul soselei de ocolire.

In 10 iulie, CNAIR demara licitatia pentru incredintarea intocmirii documentatiilor pentru cele 550 de terenuri in vederea exproprierii.

Dupa mai multe luni de evaluare a ofertelor, iata ca acum Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere incheie aceasta licitatie.

Societatea Prometer M&G SRL este cea care se ocupa de intocmirea documentatiei, iar termenul pentru emiterea Hotararii de Guvern pentru expropriere este de 2 luni, explicau pentru opiniatimisoarei.ro in urma cu cateva zile reprezentantii DRDP Timisoara.

Odata incheiata operatiunea de expropriere, firma Tirrena Scavi se va putea apuca de treaba.

Va reamintim, durata contractului pentru Centura de Sud este de 150 de luni, din care: in 6 luni se face proiectarea, executia va dura 24 de luni, iar restul perioadei de 120 de luni este alocata notificarii defectiunilor (garantia).

Primii bani pentru construirea Centurii de Sud de la Timisoara au fost deja alocati prin Bugetul National pentru 2018 – aproape 12 milioane de lei.

Centura de Sud a Timisoarei va avea 25,69 kilometri, cate o banda pe sens, va avea 12 poduri si pasaje si mai multe intersectii la nivel, pe ruta intrarea in Timisoara dinspre Sag – Giroc – Mosnita Noua – Ghiroda – legatura cu centura de nord (Calea Lugojului-Calea Aradului), care a fost inaugurata in 2009 si masoara 12,6 km.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.