E oficial! Romanii au inca o zi LIBERA!

O noua zi nelucratoare pentru romani! Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea de modificare a Codului Muncii.

CITESTE SI: Timisoara va avea din nou toalete ecologice. In cat timp vor fi puse prin tot orasul? 
Astfel, ziua de 1 iunie – Ziua Copilului, devine zi libera.

Prin promulgarea Legii pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, ziua de 1 iunie, Ziua Copilului, devine sarbatoare legala.

Propunerea legislativa a fost sustinuta de campania derulata de grupul de initiativa format din Itsy Bitsy FM si Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, lideri de opinie – Andreea Marin, Virgil Iantu si Tily Niculae, parlamentari, specialisti psihologi, asociatii de parinti, urmarind sa îmbunatateasca relatia dintre copiii si parintii din Romania, determinandu-i pe cei din urma sa petreaca timp de calitate împreuna cu cei mici.

CITESTE SI: Schimbarea la fata a uneia dintre cele mai aglomerate intersectii din Timisoara

Ziua de 1 iunie – Ziua Copilului – se va adauga celorlalte sarbatori legale: 1 si 2 ianuarie; 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane; prima si a doua zi de Pasti; 1 mai; prima si a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie – Sfantul Apostol Andrei, cel Întai Chemat, Ocrotitorul Romaniei; 1 Decembrie; prima si a doua zi de Craciun.

Codul Muncii mai prevede si doua zile libere pentru fiecare dintre cele trei sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.