E oficial! Romania a semnat contractul pentru cumpararea avioanelor F-16. Cand vin primele!

12 aparate F-16 modernizate, din excedentul Fortelor Aeriene Portugheze, vor intra in dotarea Fortelor Aeriene Romane. Contractul a fost semnat deja de Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Portugheze. Primele 100 de milioane de euro din contract au si fost platite.

„Dupa finalizarea negocierilor de ordin tehnic si financiar, contractul de achizitie a fost semnat dupa obtinerea autorizatiei de transfer din partea americana. Acest tip de autorizare, acordata de Congresul SUA, este obligatorie, inainte de incheierea oricarui contract. in perioada urmatoare, aeronavele vor fi modernizate, motoarele vor fi reparate capital si va incepe pregatirea, in Republica Portugheza, a personalului roman ce va opera avioanele F-16 (9 piloti si 75 de tehnicieni). Sosirea in Romania a primelor aeronave este planificata in cursul anului 2016, urmand ca pana la finalul anului 2017 sa se realizeze capacitatea operationala necesara serviciului de lupta, pe baza contractului incheiat cu Guvernul Republicii Portugheze si a contractelor succesive care urmeaza a fi incheiate cu Guvernul SUA. Romania va utiliza aceste avioane pentru intarirea securitatii spatiului aerian national si cresterea nivelului de interoperabilitate cu fortele NATO”, se arata intr-un comunicat MApN.

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a anuntat joi ca a fost incheiat contractul cu portughezii pentru achizitia avioanelor F-16 si s-a platit deja prima transa de 100 milioane de euro din suma totala de 600 de milioane de euro cat este prevazut in contract, scrie Agerpres.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Iar suntem fraierii Europei , Portughezii le-au primit gratis , le-au folosit , acum le vopsesc si ni le vind noua , pe sute de milioane de Euro . Dar suntem in NATO !.