E oficial. Pungile de plastic interzise prin lege

Pungile de plastic subtiri si foarte subtiri cu maner de plastic vor deveni istorie pe piata din Romania.

CITESTE SI: Zeci de oameni au facut o fapta buna, inainte de Pasti. Campanie de donare de sange, la Timisoara

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje, prin care introducerea pe piata nationala a pungilor de transport din plastic subtire si foarte subtire cu maner va fi interzisa incepand cu data de 1 iulie 2018, iar de la 1 ianuarie 2019 se interzice si comercializarea acestora.

Actul normativ modifica Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje în sensul transpunerii Directivei (UE) 2015/720 a Parlamentului European si a Consiliului din 29 aprilie 2015 de modificare a Directivei 94/62/CE in ceea ce priveste reducerea consumului de pungi de transport din plastic subtire.

CITESTE SI: Circulatia trenurilor se schimba de Pasti. Mai multe garnituri nu mai pleaca din Timisoara

Pungile de transport din plastic subtire si foarte subtire fara maner nu fac obiectul interzicerii comercializarii sau introducerii pe piata nationala.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Alexandra spune:

  Foarte bine !!!! ma bucur enorm
  Era si cazul sa vina o astfel de lege si pe la noi ( Pana si in Maroc, tara nu foarte dezvoltata din multe puncte de vedere , nu se mai folosesc pungi de plastic de cativa ani !!!)
  As propune o astfel de lege si pentru tacamurile de plastic si paiele pentru suc !

 2. Cosmin spune:

  Pungile din plastic subtiri cu maner s-au interzis dar cu toate acestea ele sunt comercializate in continuare, ilegal. Respecta legea, respecta natura si achizitioneaza pungile biodegradabile si compostabile NU SUNT PLASTIC , pungi realizate din materiale ce au la baza amidonul de porumb.
  #nusuntplastic
  http://www.nusuntplastic.ro