Noutati :

E oficial. O scoala din Timisoara incepe in scenariul rosu. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis pentru toate unitatile de invatamant

10 septembrie, 2020 - 02:32 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
6

TIMISOARA. Comitetul Judetean pentru Situatiii de Urgenta a luat joi hotararea privind aprobarea scenariului in care va functiona, incepand din data de 14 septembrie, fiecare unitate de invatamant din cele 600 din Timis – scoli si gradinite.
Aceasta hotarare are la baza propunerea Inspectoratului scolar al Judetului Timis si avizul Directiei de Sanatate Publica Timis, facuta in urma analizei situatiei epidemiologice existente la nivelul judetului.

CITESTE SI: S-a aprins un nou focar de coronavirus intr-un camin de batrani din Timisoara, in care s-au inregistrat deja 33 de infectari. Suntem pe locul 3 in tara la numarul de imbolnaviri raportate in ultimele 24 de ore

Propunerea ISJ Timis a fost luata in urma hotararilor Consiliilor de Administratie ale fiecarei unitati de invatamant, adoptate in functie de situatia epidemiologica de la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale, spatiile de invatamant, numarul cadrelor didactice etc.

Astfel, conform Hotararii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, in Timis, 348 de scoli si gradinite vor incepe anul scolar in scenariul verde, un numar de 251 scoli si gradinite vor incepe scoala in scenariul galben si o singura scoala va incepe in scenariul rosu. Aceasta din urma in Timisoara. A fost indreptata situatia la Bara, unde, initial, comuna era trecuta in zona rosie, desi nu avea niciun caz de infectare cu COVID, iar cei raportati ca imbolnaviti erau de fapt din alte localitati.

Astfel, in Timisoara, 29 scoli si gradinite vor incepe anul scolar in scenariul verde, 96 in scenariul galben si 1 in scenariul rosu.

In scenariul rosu cu desfasurarea cursurilor complet on-line – va functiona Centrul de Resurse si Asistenta Educationala Speranta din Timisoara, unde nu s-au finalizat lucrarile de reabilitare a claselor.

CITESTE SI: Imbracati in tinuta de scoala, vor sta in fata calculatorului si vor face exact ce fac colegii din clasa, altfel ar putea fi pusi absenti. Cum se vor desfasura orele online la o scoala de elita din Timisoara. Video 

La Lugoj toate cele 31 de unuitati – scoli si gradinite – vor incepe anul scolar in scenariul galben.

In ceea ce priveste orasele din judetul Timis:
– la Buzias toate scolile si gradinitele incep anul scolar in scenariul verde,
– la Ciacova, la fel, toate incep in scenariul verde.
– la Deta 3 unitati scolare incep anul scolar in scenariul verde si doua in scenariul galben,
– la Faget vor functiona 9 unitati scolare in scenariul verde si 6 in scenariul galben
– la Jimbolia, trei unitati scolare vor functiona in scenariul verde si 2 in scenariul galben
– la Recas 7 unitati scolare vor incepe anul scolar in scenariul verde si una in scenariul galben
– la Sannicolau Mare – 3 unitati scolare vor incepe anul scolar in scenariul verde si 6 in scenariul galben
in mediul rural, 277 scoli si gradinite din judetul Timis vor incepe anul scolar in scenariul verde si 107 in scenariul galben.

Scenariul verde presupune desfasurarea cursurilor cu prezenta elevilor la scoala
Scenariul galben presupune desfasurarea cursurilor cu prezenta partial fizica a elevilor la cursuri, cu exceptia claselor VIII si XII.
Scenariul rosu presupune desfasurarea cursurilor on line

Prevederile Hotararii CJSU devin obligatorii incepand cu data de 14 septembrie 2020, iar odata la 7 zile Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta reevalueaza situatia unitatilor de invatamant din judet.

CITESTE SI: Ne apropiem de 100.000 de infectari cu COVID in Romania. Aproape 1400 de noi cazuri si 47 de morti. Avem 69 de imbolnaviri si 5 decese in Timis Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Ar fi fost mai util daca ati fi publicat hotarirea CJSU si/sau daca ati fi prezentat lista cu scolile, care in ce scenariu este…

 2. sunt parinti cu copii la scoli si gradinite in timisoara carora li se impune sa vina doua saptamani la scoala doua spatamani acasa! in aceste cazuri cum reusesc parintii sa faca fata unui asemenea program? cine va sta cu micutii acasa doua saptamani? ca de platit nu se plateste 75% sa poata stea un parinte acasa! cine obliga la acest program?! guvernul prin inspectorate respectiv inspectori numiti politic?! sa isi asume ‘pe fata’ guvernul sau cine a hotarat acest program! pai de ce platim taxe si impozite? ca sa mai platim si bone cate doua sapatamani? pai e gratuit invatamantul in romania sau doar doua sapatamani e gratuit si doua sapatamani nu?!

 3. SCOALA este justificarea perfecta a dobitocilor sa justifice alegerile & macelarirea bizonilor, după vor avea o revelatie si re-evaluaza situația.
  ACUM cine sa ia atitudine împotriva alegerilor: medicii care sunt pioni la bunul plac al unor politruci, MEDIA – in romanică ?, common ! popimea & securimea, de unde nu-i nici D-zeu nu cere … DAR copii vor rămîne cu gustul ca au fost masa de manevra.
  ADEVARUL ca acum chiar vor face ce tot zic de zeci de ani, ACUM cînd banii sunt pe avarie … imi aduce aminte ” order book ” al escrocilor Euroholding, consulting free de milioane bune in ZUG ale lu burci, disperarea cretinului Edy sa mai verse juma milion la beizadea, etc etc etC !
  Cati dobitocii umezi sunt probabil care nu vor sa (mai:) vada realitatea !
  Una in care Danie DIESEL actionar ! concediat pa tel (De o tras pe dreapta) a făcut un business de 1.000 mld RON sau omul de paie a lu burci IRS aparut din spuma marii ! Si noua sa ne futa ” direcția ” unii DE CE ???? Ce plm !
  DA a fost foarte ” personal ” dar still benefic for majority 🙂 FUCK OFF !!!?
  MYLTIPLY THE ATTITUDE ON EACH SECTOR (supărați sunt ?) si nearly PERFECT SOCIETY, I guess 🙂

  • Delir.

   • Get lucky or decât pure … zaibar 🙁

  • Bombardierul conspirationist, atat de inteligent incat nu stapaneste suficient de bine nici romana, nici engleza, dar se murdareste la gura de engleza la nivel Viorica Dancila ca cica da bine.