Noutati :

E oficial. La Timisoara nu se vor mai putea construi mansarde in blocuri fara lift si nici mai mari de 60% din suprafata ultimului etaj. Avem Regulament nou

7 septembrie, 2021 - 08:36 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
8

TIMISOARA. Nu se vor putea construi duplexuri la etajul 10, orice bloc pe care se va ridica o mansarda va fi obligatoriu dotat cu lift, iar acoperisurile trebuie sa fie in forma de triunghi isoscel. Asta spune noul regulament privind construirea de mansarde la Timisoara, pe care consilierii locali l-au aprobat in ultima sedinta, ce a avut loc marti.

Noile reglementari vin dupa ce, conform arhitectului Razvan Negrisanu, care este si consilier local, actualul regulament este de mult depasit,

Este vorba de un regulament care a fost aprobat de Consiliul Local in 2007, in baza lui s-au construit mansardele pe care le vedem acum prin oras. El a fost insuficient detaliat. Revizuirea vechiului regulament este obligatorie, pentru ca in forma in care este azi e ilegal. Lasa blocurile sa se mansardeze fara sa prevada ascensor. Acum avem o normativa noua, din 2012, care se refera la accesul pers cu handicap. Chiar si azi s-ar impune realizarea de ascensoare, ceea ce nu se face. De asemenea, pacari, avem o problema de echitate fata de cei care fac imobile noi.
Au existat si discutii cu cei care executa mansarde, singurul argument al dezvoltatorilor e ca ei, practic, vor face putin mai putini bani”, a spus consilierul local Razvan Negrisanu.

Pe de alta parte, potrivit alesilor locali, mansardele care se afla deja in lucru, indiferent de stadiu, nu vor fi afectate.

La modul restrictiv la care este gandit acest regulament, si nu o spun in sensul negativ, este clar ca perioada mansardelor in Timisoara a apus definitiv. E imposibil sa te mansardezi cu maximum 60% din ultimul etaj, e imposibil sa identifici locuri de parcare, costurile pentru ascensoare sunt foarte mari. Nu sunt lucruri foarte negative, din contra, cred ca este binevenit, doar ca semnalul trebuie sa fie explicit.

In acest context, interbarea mea este ce se intampla cu documentatiile actuale aflate in diferite faze si daca aceasta hotarare va viza si acest tip de documentatii si cate sunt pe rol„, a spus consilierul local Radu Toanca.

Documentatiile care sunt deja depuse sau cele care inca sunt in proces de proiectare si exista Certificate de Urbanism obtinute pentru aceste lucrari, ele se vor supune reglementarilor aplicabile la data depunerii cererilor

Proiectele in curs nu sunt foarte multe, noi am avut audiente cu proiectantii in care am explicat cerintele noastre actuale si le-am si dat deja un update asupra intentiilor noastre de modificare a acestor reglementari. Cred ca in ultima luna au fost doar cateva Certificate de Urbanism pentru mansardari, unde le-am explicat, am incercat sa dam cat mai multe informatii in certificate, ca sa reusim sa inchidem proiectele pe rol„,a precizat Gabriel Almajan, arhitectul sef al orasului.

Practic, coform arhitectului Razvan Negrisanu, noul regulament vine sa descurajeze construirea de mansarde in felul in care s-a facut pana acum, si mai degraba incurajeaza extinderea apartamentelor de la ultimul nivel.

E un lucru care e esential. Pozitiile acestor blocuri in oras sunt unice, nu mai e loc in oras sa se poata construi oriunde. In momentul in care se reechilibreaza piata, o sa se revina. Regulamentul incurajeaza dezvoltarea spatiilor deja existente, a apartamentelor de la etajul 4. Intregul regulament ii incurajeaza pe cei de la etajul 4 sa isi faca extensie deasupra„, a spus Negrisanu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Valoarea unui arhitect de paie !!!
  Dacă în Timișoara nu ai voie să faci altfel de acoperișuri decât în triunghi isoscel, pe muntele Semenic cum ar trebui să arate acoperișurile, arhitect de paie !!
  Am mai spus, pe papagalul ăsta nu l-aș lăsa nici să-mi desene o cărare până la buda din vârful muntelui unde are bunicul o cabană !!,

 2. O decizie care trebuia luată din anii 90. O decizie ce vine foarte târziu, când orașul e distrus estetic. Romania e o țară din partea estica, cultural, mental. Datorita ignoranței, nepăsării vechilor arhitecți și orașului, primărilor, nici Timișoara cu mansardarile ei nu e departe de asta https://m.youtube.com/watch?v=jGkGTFlzpf4&feature=emb_title Asta e locul nostru in Europa, hrușciovka cu gospodărie.

 3. £
  REAL!

 4. Razvan Negrisanu e un neocomunist imputit! Limbajul acestuia il da d gol, mai ales cand folseste termentul „echitate”.
  E un socialist de sampanie su aere de elitist pe care nu l-as angaja nici sa imi faca mie proiectul la buda din fundul curtii!

 5. VA sugerăm la modul cel may ” călduros ” sa va luati de minuta MINUNATII pHulii faceti un cerc STRASTOFERIC si ” încântați ” cuvinte CHEIE pînă scuipa D-zeu pa voy ….
  .asap:)
  DA ?? MARSH MAA !
  SVFG ..! .!. de.peduchii futily

 6. CUM grași șobolanii da pa AICI
  Da !!

 7. Arhitectul asta progresist , habar nu are despre costurile necesare ale unui imobiliarist.Lift si parcare pentru cei cu mansarda.
  Cea mai mare idiotenie.
  Ca parcă in Germania, mansardele au lifturi si locuri suplimentare de parcare. Iar forma acoperișului este triunghi isoscel.
  Stie dl arhitect ce inseamna triunghi isoscel macar?
  Iar în Germania pe care progresiști din noua orînduire vor sa o aduca la noi , mansardele au toate forma triunghiului isoscel.
  Ne lăsăm conduși de o sleahta de idioți incompetenți si care nu au habar sa gestioneze lucrurile.
  Am vrut Germania , dar avem o Germania românească idioata. Iar consilierii , alți incompetenți , tac si aproba!

  • Asta au ales „timisorenii”: fritz si USR. Fritz e un infractor pentru ca a incalcat deja mai multe legi ca de exemplu legea electorala, codul administrativ si codul penal (fals si uz de fals in forma continuata, prin declaratiile lase despre domiciliul inexistent).