Noutati :

E oficial. In Romania continua vaccinarea cu AstraZeneca, deocamdata

15 martie, 2021 - 10:54 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SANATATE
1

Cu toate ca tot mai multe tari suspenda vaccinarea cu AstraZeneca pana cand vor fi lamurite mai multe aspecte privind efectele adverse, autoritatile romane au hotarat ca imunizarea cu acest ser sa continue.

CITESTE SI: Alin Nica, seful Consiliului Judetean Timis: Nimeni nu isi asuma o initiativa concreta de crestere a numarului de paturi ATI. Ii propune primarului Dominic Fritz si oamenilor de afaceri sa adune impreuna 2 milioane de euro pentru un spital modular cu 18 locuri de Terapie Intensiva la Timisoara 

Decizia a fost luata luni seara, dupa o sedinta la care au participat reprezentantii Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerului Sanatatii, Institutului National de Sanatate Publica si ai Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR).

Imunizarea cu vaccinul companiei anglo-suedeze va continua pana la o noua recomandare din partea Agentiei Europene a Medicamentului, care se va reuni joi.

Pana la finalizarea evaluarii cazurilor semnalate de tulburari de coagulare a sangelui de catre Comitetul de farmacovigilenta al Agentiei Europene a Medicamentului (EMA), PRAC (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee) si emiterea unei recomandari in cadrul intalnirii extraordinare care va avea loc joi, 18 martie a.c., EMA recomanda continuarea vaccinarii, subliniind ca beneficiile vaccinării in prevenirea formelor grave de COVID-19 si deces depasesc riscul aparitiei de reactii adverse. Cazurile de tulburari de coagulare au aparut la un numar redus de pacienti vaccinati, fara sa depaseasca frecventa raportata in populatia generala nevaccinata. Trebuie avut in vedere ca aceste tulburari au diferite cauze si pot aparea independent de administrarea vaccinului. In prezent, expertii de la nivel european analizeaza cu maxima rigurozitate toate datele disponibile pentru a stabili daca exista o relatie de cauzalitate intre administrarea vaccinului si aceste evenimente„, transmit reprezentantii Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19.

Va reamintim, luni, Germania, Italia si Franta au anuntat ca suspenda imunizarea populatiei cu vaccinul AstraZeneca. Slovenia a anuntat si ea acelasi lucru, in timp ce Spania va inceta folosirea serului pentru 15 zile.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Tara de cobai