E oficial. Cand suntem chemati la referendumul pentru definirea familiei, care ne costa peste 35 de milioane de euro

Guvernul Romaniei a adoptat, marti, Ordonanta de Urgenta pentru desfasurarea referendumului pentru definirea familiei timp de 2 zile, nu doar o zi cum prevedea legislatia.

CITESTE SI: Vanatoare de comori, tururi ghidate si concursuri cu premii, la Noaptea alba a treatrului, la Timisoara 

Decizia vine dupa ce luni, Curtea Constitutionala a stabilit ca inițiativa de revizuire a Constitutiei, potrivit careia familia se intemeiaza din casatoria intre un barbat si o femeie si nu pe cea consimtita intre soti, respecta prevederile constitutionale.

Astfel, suntem chemati la urne pe 6 si 7 octombrie pentru a ne exprima votul cu privire la revizuirea Constitutiei. Referendumul este organizat timp de 2 zile deoarece pentru validarea acestuia este nevoie ca la urne sa se prezinte 30% din cetatenii cu drept de vot. Asta inseamna ca, in primul weekend din octombrie, la urne trebuie sa se prezinte 5,6 milioane de oameni cu drept de vot.

UPDATE: Suma alocata pentru referendumul din 6 si 7 octombrie este de peste 163 de milioane de lei, adica mai bine de 35 de milioane de euro.

‘Pentru efectuarea cheltuielilor necesare pentru buna organizare si desfaşurare a referendumului naţional pentru revizuirea Constitutiei, se suplimenteaza bugetul Ministerului Afacerilor Interne, al Autoritatii Electorale Permanente, al Serviciului de Telecomunicatii Speciale, al Ministerului Afacerilor Externe, precum si al Secretariatului General al Guvernului, pentru Institutul National de Statistica din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2018. Suma alocata pentru organizarea referendumului este de 163,712 milioane de lei’, a anuntat Guvernul Romaniei.

CITESTE SI: Jocuri de culoare si lumina. 10 locatii, 10 zile, 100 de ani de istorie – Memoriile Cetatii, proiectul pe care Timisoara 2021 il aduce in cartierul tau

Sursa: news.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

Etichete