Noutati :

E oficial: angajatii romani primesc bani de concedii. Afla in ce conditii!

3 iunie, 2015 - 06:55 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Fiecare angajator din Romania poate acorda bani pentru vacanta angajatilor. Ei trebuie sa prevada in bugetul anual al companiei bani pentru voucherele de concediu, cu un cuantum de maximum 6 salarii minime pe economie. Sumele vor fi deduse din impozitele si taxele angajatorilor.

Camera Deputatilor a aprobat, miercuri, o ordonanta in acest sens, avand for decizional, scrie hotnews.ro.

Potrivit celor adoptate de deputati, toti angajatii pot beneficia de vouchere de vacanta. Pe de o parte, angajatii din sistemul privat pot beneficia de vouchere de vacanta sau de prima de vacanta, pe care angajatorul le acorda in urma negocierii, iar in sistemul public, in urma unui amendament adoptat, vor beneficia doar de vouchere de vacanta nu si de bani sau prime de vacanta.

Voucherele de vacanta vor fi folosite doar in turismul romanesc.

De asemenea, se introduce un nou sistem, acela a emiterii voucherelor de vacanta pe suport electronic. Cele care sunt tiparite in suport electronic, cat si cele pe suport de hartie, vor fi utilizate doar in unitati turistice autorizate de Autoritatea Nationala pentru Turism.

Acest sistem de vouchere de vacanta pastreaza facilitatile fiscale oferite angajatorilor, sunt deductibile si scutite de la plata contributiilor si taxelor salariale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...