E mare nevoie de sange pentru copilasii bolnavi de cancer la Timisoara. Vino si doneaza! Academia Mamicilor te cheama sa fii eroul lor

TIMISOARA. Un gest mic poate schimba vieti. Si ne sta in putere fiecaruia dintre noi sa facem asta.

CITESTE SI: Topul judetelor cu cei mai multi oameni vaccinati anti COVID-19 in Romania. Timisul printre primele in clasament

Membrii Asociatei Academia Mamicilor din Timisoara te cheama sa te alaturi unei campanii de donare de sange, programate in data de 20 mai. Timisorenii sunt asteptati intre 8.30 si 13.00 la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Timisoara, de langa Spitalul Judetean, pe strada Martir Marius Ciopec nr. 1.

Timisorenii care vor sa vina sa doneze sange pot afla care sunt conditiile ce trebuie indeplinite si care sunt criteriile de excludere prin intermediul DONORIUM. Prin aceeasi aplicatie se pot si inscrie, insa pot merge si direct in ziua 20 mai la Centru, unde vor fi ajutati de voluntari.

Pot dona sange cei care au suferit o interventie chirurgicala invaziva, daca au trecut 6 luni de la aceasta. Persoanele care au fost infectate cu SARS-CoV-1 pot si ele dona, daca au trecut cel putin 28 de zile dupa ce s-au vindecat.

Si cei care s-au vaccinat pot participa la campanie. Cei care s-au imunizat cu Pfizer & BioNTech sau Moderna pot dona sange daca au trecut cel putin 7 zile de la administrarea oricareia dintre cele două doze si nu au prezentat simptome sau au trecut cel putin 7 zile de la remiterea oricarui simptom.

Timisenii care s-au vaccinat cu AstraZeneca pot dona sange dupa 4 saptamani de la administrarea unei doze sau de la remiterea oricarui simptom aparut dupa vaccinare.

Mai multe informatii despre campania de donare de sange organizata de Academia Mamicilor gasiti pr academiamamicilor.com.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...