Noutati :

E lege. Pedepse cu inchisoarea de la 3 la 10 ani pentru practici impotriva romilor. Cum este definit ‘antitiganismul’

4 ianuarie, 2021 - 10:47 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: NATIONAL
8

Legea care cuprinde masuri pentru prevenirea si combaterea antitiganismului a trecut de votul Camerei Deputatilor zilele trecute, aceasta fiind for decizional. Cu un an inainte trecuse tacit si prin Senat.

CITESTE SI: S-au schimbat definitiile de caz pentru COVID-19. Cine e considerat suspect ori contact si in ce conditii se face testul de coronavirus 

Legea care defineste aceste manifestari de ura impotriva romilor si prevede sanctiuni pentru cei care le practica a fost initiata de parlamentari din cadrul PSD, UDMR, USR, ALDE, PMP. Presedintele Klaus Iohannis a promulgat-o.

Antitiganismul” este definit acum prin lege drept „perceptia referitoare la romi, exprimata ca ura impotriva acestora”.

Atitudinea anti-roma cuprinde manifestarile de ura, verbale sau fizice indreptate impotriva romilor ori a proprietatilor acestora, impotriva liderilor comunitatii, lacasurilor de cult, traditiilor si limbii romani.

Intre un an si 5 ani de inchisoare risca cei care distribuie stiri, informatii ori materiale antitiganiste. Promovarea in public a unor idei sau doctrine bazate pe ura la adresa romilor va fi sanctionata cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani si interzicerea unor drepturi.

O pedeapsa similara se aplica in cazul confectionarii, vânzarii, raspândirii si utilizarii in public a simbolurilor antitiganiste – insigne, drapele, embleme, saluturi, uniforme. Exceptie fac actiunile savârsite in interesul artei, cercetarii ori educatiei, scrie europafm.ro.

Constituirea unei organizatii cu caracter antitiganist, aderarea sau sprijinirea, sub orice forma, a unui astfel de grup este considerata infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani.

Cei care anunta autoritatile despre existenta unei astfel de organizatii nu vor fi pedepsiti iar daca membrii unui astfel de grup colaboreaza cu anchetatorii vor avea pedepse reduse la jumatate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Si legea pentru …ANTIROMANISM unde este????Pentru asa ceva nu aveti TIMP,,gunoaie ordinare din psd,udmr,usr,alde pmp????Si vreti bani de la noi pentru BUGETUL VOSTRU DE TICALOSI NENOROCITI???Pe ROMANI cand o sa ii protejati?sau trebuie sa mergem la CEDO????

  • Bine punctat! Asa este!

 2. CENZURAAAAAAA!!!!Am avut un comentariu de bun simt,civilizat,dar cu intrebari pentru ,,alesii,, nostri!!!!!NU A APARUT!!!

 3. @Tatar Alexandru Unde e PNL in enumerarea partidelor? PNL cu Iohanis care a trecut legea? Stii cine e majoritar in parlament nu?

 4. Dar pe ei nu ii mai sancționează nimeni, când dau petreceri cu zilele, când se cearta ore în șir, tipa și fac gălăgie când dau foc (cei care stau la curte) la toate gunoaiele, sau atunci când curtea lor ii grapa de gunoi iar noi treabie sa suportam mirosul? Noi trebuie sa ne,, supunem ” regulilor dar eu nu…

 5. Asta cred ca e la misto,nu vreau sa cred ca asa ceva e posibil in contextul in care o foarte mare parte din ei sunt niste lichele,scursuri ale societatii, iar ura nu vine bazata pe culoare sau rasa, ci pe aportul lor negativ in societate….continuati,si intr-una din zile cineva va lua legea in propriile maini,atunci sa vad pe unde veti mai scoate cojocu

 6. HaHahaaa ce both va dau ciorile amu !!!!

 7. Cea mai aberanta decizie.
  Antitiganism? Pai ar trebui sa constientizam ceea ce spun europenii despre nația noastră.Cu astfel de decizii trebuie sa ne mândrim că am murit ca popor.
  Trăiască si-nfloreasca scumpă noastră Rom(â) nia