E ca-n filme! Morga Spitalului Judetean din Timisoara, ca in CSI. Cum s-a transformat, dupa 40 de ani? FOTO!

TIMISOARA. Una dintre sectiile Spitalului Judetean din Timisoara, care nu a fost niciodata renovata in mai bine de 40 de ani de la amenajare, si-a schimbat complet infatisarea. A fost nevoie de aproape un an de munca, iar acum Morga spitalului e renovata si dotata cu aparatura moderna, la nivel european.

„Cadavrele sunt aduse cu targile noi, achizitionate acum, odata cu modernizarea unitatii. Avem mesele speciale noi, cu instrumentarul necesar pentru autopsii. Avem sistem de ventilatie si de aerisire. Inainte era groaznic, erau doua mese de piatra, aveam mozaic peste tot si cam atat. nu aveam sistem de ventilatie, nici sistem de aerisire, erau conditii departe de ceea ce ar fi trebuit sa fie intr-un oras mare, intr-un spital clinic”, a spus Alice Dema, sefa compartimentului de anatomie patologica din cadrul Spitalului Judetean Timisoara.

Au fost renovate spatiile care deservesc morga propriu-zisa, s-a cumparat aparatura si s-a instalat un nou sistem de filtrare a apei si a aerului, astfel ca sectia s-a aliniat acum standardelor impuse de UE in spitalele de talia Judeteanului din Timisoara.

„Pana acum s-au mai facut mici interventii, mici luari de pozitii vizavi de structura care a existat aici, dar o renovare completa, asa cum este acum, nu a fost facuta niciodata. Suntem mandri de cum arata acum sectia de prosectura. Morga de la Timisoara este printre cele mai moderne. Este o investitie destul de importanta din punct de vedere financiar si este o intelegere a necesitatii ca in sistemul sanitar trebuie intervenit mai mult, daca vrem sa facem pasi catre Uniunea Europeana”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Reabilitarea sectiei s-a facut din fonduri de la Consiliul Judetean, iar banii pentru aparatura achizitionata au venit de la Ministerul Sanatatii. In total, valoarea modernizarii compartimentului de prosectura de la Spitalul Judetean se ridica la 360-370 de mii de euro.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. despre spagi si extracosturi cand ne dati ceva imagini cu d .n .a -ul in morga

  2. domnule craina, ar mai fi un lucru de rezolvat, lifturile alea nenorocite, care chiar daca sint modernizate, sint deservite de liftieri ceea ce imi pare aiurea pentru secolul xxi. in szeged de exemplu toate lifturile sint comandate ca la orice cladire moderna de o tastatura, unde selectezi daca doresti sa urci sau cobori si liftul cel mai apropiat preia comanda. simplu si eficient. evident ar mai putea sa ramina un ascensor cu cartela pentru cadre medicale, altul pentru transportul la sala de operatii etc.

  3. De ce nu s-a facut si Sfestanie? Acolo chiar ca era necesar, nu la monumente si sedii de partide sau sali de sedinte .