Noutati :

E aproape gata primul pod provizoriu peste Bega. Retele intregi de irigatii, ridicate din calea Centurii de Sud la Timisoara. Stadiul lucrarilor. Foto

5 iulie, 2020 - 10:57 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
4

TIMISOARA. Se lucreaza in ritm bun pe traseul viitoarei sosele de centura sud de la Timisoara, unul dintre cele mai asteptate proiecte de infrastructura.

CITESTE SI: Se inchide circulatia pe strada Maresal Constantin Prezan din Timisoara. Incepe santierul. Troleibuzul 15 are un nou traseu 

Saptamana aceasta santierul a inaintat in zonele Ghiroda, Mosnita Noa si Chisoda cu lucrari importante.

Pe partea dinspre comuna Ghiroda, echipele antreprenorului au montat grinzile metalice ale podului provizoriu peste canalul Bega, iar de saptamana viitoare se va putea circula mai usor dintr-o parte in alta a punctelor de lucru. In aceeasi zona, continua lucrarile spre Mosnita Veche pentru decopertarea stratului vegetal.

In zona comunei Mosnita Noua, s-au facut umpluturi cu pamant si a continuat armarea culeelor unui viitor pod peste canalul de irigatii, precum si relocarea retelei de telecomunicatii.

In zona localitatii Chisoda, a continuat decopertarea stratului vegetal si forarea pilotilor pentru pasajul care va fi ridicat pe traseu si a inceput relocarea unei retele de irigatii.

Asemenea retele trebuie relocate si in partea cealalta a proiectului, in zona localitatii Utvin. Aici au reinceput forajele pentru podete si s-au facut lucrari de consolidare a malurilor unui podet. Arheologii au continuat cercetarile la situl 7, iar la situl 6, inchis, s-a inceput nivelarea terenului„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Eu sunt tare curios cum se va construi noul pod peste Bega la capatul din Freidorf al centurii, pod care nu este prevazut in acest proiect al VO Sud ci va fi prevazut in VO Vest a Timisoarei?

  Intreb acest lucru pentru ca in calea traseului centurii pe malul drept, cel catre Sacalaz, se afla a trei-a groapa de namol dintre cele patru, numarand dinspre Timisoara, namol scos din Bega in urma cu 10 ani si depozitat acolo.
  A trei-a groapa este umpluta in proportie de 30-35 %. La fundul gropii a fost montata o membrana impermiabila iar acum deasupra namolului a crescut o vegetatie de care abia se vede groapa.

  Spun aceste lucruri pentru ca vad ca va fi o problema serioasa in construirea viitoarei centuri de vest pesre aceasta groapa cu namol in continuarea centurii de sud.

  • Nu e nicio problema, pana peste 70 de ani cand se incepe lucrul la centura de vest se usuca namolul.

 2. Impresionant ce rapid se misca arheologii la lucrari judetene, in subordinea celor de care depind, si in ce stil de „ochiul mortului” se pot misca in oras, tot din ordinul actualilor superiori…

 3. Părerea ziariștilor este f optimista.
  La ceva mai mult de 3-5% din lucrari executate ritmul este slăbuț.
  Până acum au fost ploile acum vin căldurile și uite așa sunt scuze de a lucra modest.
  Dacă aveți curiozitatea uitati-va pe poze sau mergeți până la locațiile incepute sa vedeți ce multe utilaje și oameni sunt. Veți fi dezamăgiți !
  Cred că firma a fost prea mult lăudată de hărnicia sa .