Opinia Timisoarei

Dupa valul de critici la adresa primariei, se scot la lumina dintre balarii trandafirii din Parcul Rozelor, la Timisoara

TIMISOARA. Dupa ce zilele trecute consilierul local Dan Diaconu a postat in mediul online fotografii cu trandafirii din Parcul Rozelor inghititi de ambrozie, poze care au starnit un val de reactii din partea timisorenilor furiosi ca locul este lasat de izbeliste de primarie, cei de la Horticultura si-au amintit brusc de acest parc simbol al orasului.

Aceasta si dupa ce marti prefectul a dispus controale ale Garzii de Mediu in parcurile Timisoarei, dupa ce a dat primariei un termen de o luna sa taie iarba, iar termenul s-a scurs.

CITESTE SI: Terasele din mai multe zone din Timisoara vor putea ramane deschise pana dupa miezul noptii si vor fi conectate la curent electric in continuare. Noul regulament de functionare, votat in Consiliul Local

O echipa de angajati de la spatii verzi a fost trimisa in Parcul Rozelor. Muncitorii au inceput operatiunea de scoatere la lumina a trandafirilor, cosesc balariile si tund gardul viu si iarba.

Parcul Rozelor, un simbol al Timisoarei, a fost infiintat in 1891, pentru o Expozitie Universala, la care a participat si imparatul Franz Iosef.
Aranjamentele florale de atunci au fost realizate de gradinarul imperial Wilhem Muhle.

In 1929, parcul s-a transformat in gradina publica, iar fiul lui Muhle, Arpad, l-a amenajat in stil englezesc, cu alei, pergole si rondouri de flori.

In perioada interbelica, parcul s-a chemat Rozariu si existau peste 1200 de specii de trandafiri care i-au adus Timisoarei renumele de Orasul Trandafirilor.

In timpul razboiului, parcul a fost distrus in bombardamente, insa dupa a fost refacut si s-a amenajat o scena pe care se tin spectacole in aer liber.

Parcul Rozelor a fost complet renovat in 2011-2012, insa in acest moment mai sunt aproximativ 20 de varietati de trandafir.

 

Exit mobile version