Noutati :

Dupa modelul Prima Casa, se dau bani si pentru Prima Chirie. Despre ce sume e vorba si cine poate primi banii?

21 ianuarie, 2017 - 09:04 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Oamenii care isi schimba locul de munca si pleaca intr-o alta localitate vor primi prime de relocare. Mai exact, Guvernul a decis sa ofere pana la 900 de lei persoanelor care se angajeaza intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 de kilometri fata de domiciliu.

CITESTE SI: Moartea a lovit pe drumul de la Aeroportul Timisoara catre casa!  

Prima de relocare va fi acordata pentru o perioada de 36 de luni persoanelor care nu realizeaza venituri mai mari de 5.000 de lei pe luna, singure sau cu familia.

„Se acorda o prima de relocare persoanelor inregistrate ca someri la agentiile pentru ocuparea fortei de munca care se incadreaza in munca, potrivit legii, intr-o alta localitate situata la o distanta mai mare de 50 km fata de localitatea de domiciliu sau resedinta si ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta in localitatea respectiva sau in localitatile invecinate acesteia”, informeaza Guvernul.

CITESTE SI: Nebunie in locul din Banat ca un strand in aer liber deschis si iarna! 

O conditie esentiala pentru acordarea acestei prime este ca angajarea sa fie facuta pe o perioada de cel putin un an.

Exista insa si persoane care nu pot beneficia de aceasta prima. Printre ele se numara cei care au beneficiat deja de o prima de relocare in ultimii 3 ani sau cei care au avut un loc de munca in ultimii 2 ani.

CITESTE SI: Se fac angajari in Primaria Timisoara! Nu e nevoie de studii superioare sau vechime

Prin aceasta masura, Guvernul incearca incurajarea in munca a somerilor.

Citeste ai mult aici.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...