Noutati :

Dupa modelul Acvariului, sa fie dat un teren in schimbul stavilarului din Piata 700 din Timisoara, pentru ca ecluza sa nu fie mutata. FOTO!

25 noiembrie, 2013 - 01:01 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
5

TIMISOARA. Un consilier local al PDL Timisoara propune o a patra varianta pentru conservarea stavilarului din secolul al XVIII-lea, descoperit langa Piata 700 din Timisoara, dupa ce Ministerul Culturii a dat avizul pentru protejare.

CITESTE SI: Stavilarul descoperit in Piata 700 din Timisoara va fi mutat intr-o piateta, intre cladirile de birouri. FOTO!

Consilierul local al PDL Timisoara, Simion Mosiu a declarat ca Primaria Timisoara ar putea face un schimb de terenuri cu investitorul, la fel ca in cazul Acvariului, care a fost mutat din Piata Victoriei in Piata 700.

Propunerea noastra este un schimb de terenuri intre primarie si investitor pentru ca primaria sa poata sa reconstruiasca ecluza. Nimeni nu a spus de cea de-a patra varianta, sa facem blocul in alta parte. Asa s-a facut si cu acvariul„, a spus Mosiu.

Potrivit arhitectului Valentin Luca, ecluza „nu poate sta decat in apa„.

Cum e posibil ca un monument unic in Europa va fi taiat pe bucati si doar 2 din cele 12 elemente fortificate vor fi pastrate, restul vor fi demolate„, a atras atentia Luca.

Ministerul Culturii a dat avizul favorabil pentru conservarea si expunerea vestigiilor descoperite langa Piata 700 din Timisoara.

Comisiile de experti ale Ministerului Culturii au optat pentru scoaterea la suprafata a stavilarului, conservarea acestuia si expunerea sa in piateta publica ce se va forma in fata complexului de birouri.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. au, doamneeee, cat va pricepeti la monumenteeee!!! au!

  2. La naiba cu ecluza voastra cu tot.

    • ei mai sint si vinituri pe care le doare-n kur de istoria orasului,astia nu au nici viitor.

  3. Pacat sa se distruga asa ceva, o sa ramanem oras fara radacini. Altii apreciaza fiecare farama de istorie noi daramam tot in numele banilor. Se pare ca noi avem prea multe vestigii de ne permitem sa le distrugem.

  4. Abia acum au aparut vestigii ? In zona cladirilor invecinate construite recent nu s-a gasit nimic ?