Dupa modelling, muzica si film, timisoreanca Silvia Pop s-a lansat si in ‘cariera’ de speculant imobiliar

TIMISOARA. Vestea ca, de la 1 ianuarie 2014, cetatenii straini vor putea cumpara terenuri agricole in Romania si in calitate de persoane fizice, a starnit o adevarata goana dupa pamanturile cu potential agricol sau imobiliar, care, anul viitor, ar putea sa-i intereseze pe latifundiarii veniti de peste hotare.

Printre vedetele care au inceput sa bata tara in lung si in lat in cautarea de investitii agrare profitabile se afla si Silvia Pop, fosta sotie a fotbalistului Ioan Timofte, care, pentru o perioada, a renuntat la imaginea sa de “manechin, cantareata de succes si actrita in plina afirmare”, cum sta inscris pe site-ul personal, pentru a se dedica, aproape in exclusivitate, firmei sale de imobiliare.

“Am inceput sa cumpar terenuri in toata tara, intrucat se asteapta ca, de la 1 ianuarie 2014, preturile pe piata de profil sa explodeze. Asa s-a intamplat in fiecare tara, dupa ce s-au inlaturat restrictiile pentru cetatenii straini din domeniul achizitionarii de pamant. Este o afacere riscanta, poti sa ramai cu banii blocati, dar cine nu risca, nu are sanse de castig”, spune Silvia Pop, care, in urma cu cateva zile, si-a trecut la capitolul “succesuri” in cariera si faptul ca o revista de moda a publicat discutia sa cu reporterii mondeni veniti in vizita pe paginile imediat urmatoare interviului cu starul hollywoodian Angelina Jolie.

“Sunt mandra ca cei de la revista au preferat sa publice interviul cu mine imediat dupa cel cu Angelina Jolie! Cine stie, poate intr-o zi voi deveni la fel de celebra!”, spune, fara nici un fel de falsa modestie, fostul manechin al casei de moda Victoria’s Secret. Unul dintre specialistii in agricultura care a declansat aceasta goana nebuna dupa terenuri, in vederea unor speculatii ulterioare, este si fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabara, care a anuntat ca Romania are cele mai ieftine terenuri din Europa.

“Daca in Romania, hectarul se vinde la preturi incepand chiar si de de la 1.000 de euro, in Germania sare de 15.000 euro, iar in Marea Britanie de 16.000 de euro. In Franta, hectarul depaseste 5.000 de euro, în timp ce la polonezi variaza în jurul a 4.500 de euro”, a mentionat Tabara la un seminar organizat, in 2012, la Carpinis, adaugand ca cele mai scumpe terenuri se afla in Olanda, unde un hectar se vinde cu 47.000 de euro, si in Danemarca, unde aceeasi suprafata se poate achizitiona cu cel putin 22.000 de euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. let me guss, a cumparat in ghetourile unde se fura tot ce creste pe cimp… strainii o sa dea buzna, in ce tara din europa mai ai vara 2 luni de seceta spre deosebire de vest unde ploua de cel putin 2 ori pe saptamina?

    • asa este dar mioriticii tot mai cred ca tara lor e bogata… de atita bogatie e nevoie de bani de la FMI

  2. ASTA VORBESTE DE DRAGUL DE A VORBI.E SARACA LIPITA,SI EA VREA SA CUMPERE PAMANT.AUZI,ARTISTA,CANTAREATA,ETC,IAR ACUM OM DE AFACERI,MARITA-TE HOASCA.AI INBATRANIT DEGEABA.

  3. Liviu, e clar ca esti unul dintre aia care si-a dorit-o pe Silvia in pat si nu a reusit sa-i atraga atentia