Dupa jurnalisti, liderul PP-DD Timis, Adrian Diaconu, doreste sa “protejeze social” si artistii

In timp ce, la Timisoara, liderii locali ai PP-DD incearca sa gaseasca cel mai potrivit candidat pentru alegerile de pe Colegiul III, la Bucuresti, deputatul Adrian Diaconu munceste de zor la o serie de initiative legislative care sa faca viata mai usoara atat jurnalistilor cat si, mai nou, artistilor.

Daca proiectul de lege ce vizeaza recompensarea jurnalistilor a caror investigatii pot duce la recuperarea unor bani “furati” de la stat s-a blocat la o prevedere constitutionala, cel ce se refera la protectia sociala a actorilor trecuti de o anumita varsta este in plin proces de elaborare.

 “Este vorba despre un proiect de lege care sa reglementeze o anumita protectie sociala pentru artisti, pentru actori. Oamenii care ne-au incantat copilaria, care au jucat in filme si piese de teatru cu succes la public, care au interpretat melodii de neuitat, iar in prezent nu au bani sa-si plateasca facturile, trebuie ajutati. Daca in cazul sportivilor cu mari performante exista acele pensii viagere, in cazul artistilor a ramas o nisa neacoperita din punct de vedere al protectiei sociale. Tocmai de aceea ne-am gandit sa elaboram o lege care, dupa o anumita varsta, sa faca viata mai usoare acestei categorii sociale”, a precizat Adrian Diaconu.

Intrucat la nivelul comisiilor parlamentare, dar si al plenului Parlamentului, exista cutuma ca initiativele legislative venite din partea opozitiei sa fie respinse, deputatul de Timis spune ca se va incerca “ademenirea” catre grupul de semnatari ai legii si a unor reprezentanti ai puterii.

“De data aceasta vom incerca sa fortam trecerea de comisii si votarea acestei legi! Vine in sprijinul unei categorii aproape defavorizate”, a mai precizat liderul PP-DD Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...