Noutati :

Dupa evadarea a doi detinuti in doar o saptamana, au venit sanctiunile la Penitenciarul Timisoara si Centrul de Reeducare Buzias. Sefi demisi ori trimisi in fata comisiilor de disciplina

12 mai, 2022 - 03:05 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EVENIMENT
0

TIMISOARA. Cele doua evadari in doar o saptamana, de la Sectia Exterioara a Penitenciarului Timisoara, respectiv Centrul Educativ Buzias au fost analizate de Administratia Nationala a Penitenciarelor care a si luat primele masuri.

CITESTE SI: O noua evadare in Timis. Un detinut de 17 ani a disparut. Mobilizare pentru prinderea fugarului 

CITESTE SI: A fost capturat detinutul evadat in Timis. Unde l-au incoltit fortele de interventie. Foto

CITESTE SI: Evadare in Timis. Detinut disparut, mobilizare pentru gasirea fugarului. Daca il vezi, suna la 112 

ANP a transmis ca seful Centrului Educativ Buzias, care era imputernicit la comanda unitatii, a fost demis, iar 4 politisti, intre care si seful Serviciului Siguranta Detinerii au fost trimisi in fata Comisiei de Disciplina, urman sa fie dispuse si alte masuri complementare de natura administrativa si profesionala.

La Penitenciarul Timisoara, directorul unitatii, aflat nu de multa vreme in functie, a fost atentionat in scris de catre seful ANP si indemnat sa eficientizeze complexul de masuri aferente sectorului operativ.

5 politisti sunt trimisi in fata Comisiei de Disciplina, intre care directorul adjunct de la Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, cel care era de serviciu in ziua evadarii pe aceasta pozitie, dar si seful Sectiei Exterioare a Penitenciarului Timisoara, sectie care se afla in localitatea Buzias.

Va reamintim, in 4 mai, un detinut in varsta de 30 de ani a disparut de la un punct de lucru al Sectiei Exterioare a Penitenciarului Timisoara, la Buzias, unde ispasea o pedeapsa pentru infractiuni rutiere. A fost prins de fortele de interventie dupa 24 de ore in zona localitatii Olosag de langa Lugoj.

Un al doilea detinut, de 17 ani, a disparut in 9 mai de la Centrul Educativ Buzias, unde se afla in carantina si era condamnat sa ispaseasca o pedeapsa de 2 ani pentru talharie. Acesta a disparut din curtea de plimbare dupa ce a sarit gardul. Cateva ore mai tarziu, a fost incoltit in localitatea Silagiu, la cativa kilometri de Buzias.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...