Noutati :

Dupa doi ani de pauza, se redeschide granita de la Triplex Confinium, unde se intalnesc frontierele Romaniei, Ungariei si Serbiei

25 mai, 2022 - 01:07 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

Eveniment simbolic de celebrare a bunei colaborari intre cele trei natiuni, deschiderea granitei de la Triplex Confinium, frontiera tripla dintre Beba Veche, Kübekháza (Ungaria) si Majdan-Rabe (Serbia), va avea loc din nou, in acest sfarsit de saptamana, dupa o pauza de doi ani cauzata de pandemie.

Evenimentele de la borna vor fi cele traditionale, intalnirea oficialitatilor, deschiderea festiva a frontierei, crosul transfrontalier al copiilor din cele trei sate limitrofe si premierea acestora. Festivitatea de deschidere va avea loc sambata, 28 mai, de la ora 10.00.

Dupa festivitatea de la borna Triplex Confinium, se va intruni Adunarea Generala a Cooperarii Regionale Dunare-Cris-Mures-Tisa la Novi Knezevac, in Serbia. Cu aceasta ocazie vor fi prezentate si premiate proiectele cu cel mai mare impact asupra bunastarii locuitorilor din Euroregiunea DKMT, care constituie modele de buna practica. De asemenea, va avea loc si Adunarea Generala a Asociatilor Agentiei de Dezvoltare Euroregionala DKMT in cadrul careia vor fi supuse aprobarii documentele financiare ale societatii.

Anul acesta, din partea CJ Timis va participa vicepresedintele Cristian Mos si Viorel Coifan, unul dintre initiatorii deschiderii frontierei la Triplex in anul 1997.

Frontiera va fi deschisa in zilele de 28 si 29 mai, intre orele 10.00 si 20.00 (ora Romaniei).

Programul zilei de sambata, 28 mai:

9.30 Sosirea participantilor din Romania la Primaria Beba Veche;
9.45 Plecarea spre granita tripla;
9. 55 intalnirea la Triplex Confinium;
10.00 Festivitatea de deschidere a frontierei triple;
10.30 Startul crosului copiilor;
11.15 Plecarea spre Novi Kneževac;
11.45 sedinta Adunarii Generale a Cooperarii Regionale DKMT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sa speram ca dupa alti 2 ani se va redeschide din nou pentru cateva ore! :))