Dupa ce le-au fost respinse ofertele la prima licitatie, aceleasi firme s-au inscris la cea de-a doua sa faca ziarul Monitorul Primariei Timisoara pentru 170.000 de euro

TIMISOARA. A doua oara o fi cu noroc. Desi parea sa mizeze doar pe Facebook, alte retele de socializare si site-uri de stiri online pentru a-si prezenta realizarile, in aprilie Primaria Timisoara lansa o licitatie pentru a gasi o firma care sa se ocupe de ziarul ‘pe hartie’ al municipalitatii, iar acesta sa ajunga iarasi in cutiile postale ale timisorenilor. Dar n-a reusit sa o duca pana la capat.

Vorbim despre ziarul Monitorul Primariei Timisoara, caruia administratia Fritz i-a suspendat aparitia in 2020, socotindu-l o pierdere de timp si bani, dar caruia, cu un an inainte de alegeri, conducerea primariei i-a reconsiderat… valoarea.

A demarat procedura pentru gasirea firmei care sa-i redacteze articolele, sa le puna in pagina si sa imprime ziarul pe hartie color de calitate, iar la termenul limita se inscrisesera doua firme: Tipografia Prod Com (din Targu Jiu), respectiv Inform Media Press, cea care editeaza si siteul de stiri tion.ro.

O luna mai tarziu, Primaria Timisoara a decis sa anuleze licitatia anuntand ca „au fost depuse numai oferte inacceptabile si/sau neconforme” in Sistemul de Achizitii Publice.

In iunie, administratia Fritz a reluat procedura si a lansat inca o licitatie prin care sa desemneze o firma care sa scrie si sa tipareasca publicatia.
La termenul limita s-au depus doua oferte. Aceleasi firme s-au inscris in competitie: Tipografia Prod Com (din Targu Jiu) si Inform Media Press.
Ofertele au intrat iarasi in evaluare la Primaria Timisoara.

Intre timp, administratia Fritz si-a asigurat impartirea in cutiile postale ale timisorenilor viitorul ziar.

Primaria a cumparat inca de la finalul lunii trecute serviciul de distributie pentru publicatie. A incredintat serviciul firmei One-2-One Marketing SRL contra sumei de 192.000 fara TVA, adica aproximativ 50.000 de euro cu TVA, pe un an.

Acum ramane de vazut care dintre cele doua firme competitoare va fi aleasa sa scrie articolele si sa tipareasca 100.000 de exemplare din ziarul Primariei Timisoara in fiecare luna.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sa scrie ce in ziarul asta? Ca in aproape 3 ani de zile Fritz nu a facut mai nimic! Pasajul Solventul nu, poduri noi nu, parcari noi nu, sali noi de sport nu, caldura iarna nu.

  2. Ai dreptate nu avem nevoie de ziar atîta timp cît avem comentarii de la unul și altul și bine că predecesorul a avut ce să scrie în ziar începînd cu palmieri,poduri ,metrou,porți faine care au omorît un om ,tăblițe peste tot de cine sunt făcute plus o primărie plină de datorii care semăna cu un cuib de mafioți și căldură maximă .

  3. Lasa ca va scrie despre marsurile lgbt organizate de Fritz

  4. Concret cîte marșuri știi tu că a organizat Fritz sau zici și tu așa că respecți narativul celor un pic mai proaspeți pe la noi,organizatori de marșuri dealde Simion și Nasleu dar sigur nu te referi la ei?

  5. Ce rost are ziarul asta ? …..sa il pupe in fund pe prim’ alesul orasului , asa a fost si pentru fostu’

  6. Normal ca participa cei de la Tion, Consilierul lui Fritz, Marta oare unde a lucrat, lucrează și va lucra ? Trebuie sa mănânce și gura lui ceva…. sau trebuie plătită polițele?