Opinia Timisoarei

Dupa ce administratia Fritz a crescut suma la peste 160.000 de euro pentru studii si consultanta pentru parcarea de la Bega in Timisoara, s-au inscris doua firme si o asociere sa faca prima documentatie

TIMISOARA. Dupa ce a ratat prima licitatie organizata in vara pentru gasirea unei firme care sa intocmeasca prima documentatie pentru viitoarea parcare supraetajata planuita in spatele magazinului Bega, conducerea societatii Timpark a Primariei Timisoara a lansat o noua procedura in octombrie. La termenul limita pentru depunerea ofertelor s-au inscris in cursa 2 firme si o asociere. Este vorba despre Atelier Decumanus, OOPY Arhitectura si Norma Arhitectura si Urbanism impreuna cu Top Proiect.
Primele doua au participat si la prima licitatie care a fost anulata de Timpark inca din faza de calificare, intrucat erau probleme cu documentatiaServicii de proiectare, faza SF + PT + DDE + DTAC + DTOE, in vederea realizarii obiectivului de investitii «Parcare multinivel Cetate»”.

In vara, administratia Fritz era dispusa sa plateasca 462.184 lei fara TVA, adica aproape 115.000 euro, cu tot cu TVA. 5 luni mai tarziu, a crescut suma pentru studii si consultanta la 672.268 lei fara TVA, adica la peste 163.000 de euro cu TVA, conform anuntului de licitatie postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Cele 3 oferte de la a doua procedura au intrat in evaluare tehnica.

Castigatorul licitatiei va avea la dispozitie 1 an si 4 luni sa realizeze documentatia.

Va reamintim, in noiembrie anul trecut, parcarea din spatele magazinului Bega a intrat in sistemul public Timpark.
Dupa 7 ani de procese, Inalta Curte de Casatie si Justitie decidea atunci ca zona sa reintre in patrimoniul orasului, spatiu pe care si vechea administratie planuia o parcare supraetajata, motiv pentru care si pornise demersul in instanta.

Pana cand se va intampla ceva concret acolo, de la inceputul lunii februarie 2023, parcarea ultracentala a fost data in folosinta soferilor, in regim de plata cu ora, conform planului tarifar din Zona Verde Timpark.

Exit mobile version