Dupa ce administratia Fritz a crescut suma la peste 160.000 de euro pentru studii si consultanta pentru parcarea de la Bega in Timisoara, s-au inscris doua firme si o asociere sa faca prima documentatie

TIMISOARA. Dupa ce a ratat prima licitatie organizata in vara pentru gasirea unei firme care sa intocmeasca prima documentatie pentru viitoarea parcare supraetajata planuita in spatele magazinului Bega, conducerea societatii Timpark a Primariei Timisoara a lansat o noua procedura in octombrie. La termenul limita pentru depunerea ofertelor s-au inscris in cursa 2 firme si o asociere. Este vorba despre Atelier Decumanus, OOPY Arhitectura si Norma Arhitectura si Urbanism impreuna cu Top Proiect.
Primele doua au participat si la prima licitatie care a fost anulata de Timpark inca din faza de calificare, intrucat erau probleme cu documentatiaServicii de proiectare, faza SF + PT + DDE + DTAC + DTOE, in vederea realizarii obiectivului de investitii «Parcare multinivel Cetate»”.

In vara, administratia Fritz era dispusa sa plateasca 462.184 lei fara TVA, adica aproape 115.000 euro, cu tot cu TVA. 5 luni mai tarziu, a crescut suma pentru studii si consultanta la 672.268 lei fara TVA, adica la peste 163.000 de euro cu TVA, conform anuntului de licitatie postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Cele 3 oferte de la a doua procedura au intrat in evaluare tehnica.

Castigatorul licitatiei va avea la dispozitie 1 an si 4 luni sa realizeze documentatia.

Va reamintim, in noiembrie anul trecut, parcarea din spatele magazinului Bega a intrat in sistemul public Timpark.
Dupa 7 ani de procese, Inalta Curte de Casatie si Justitie decidea atunci ca zona sa reintre in patrimoniul orasului, spatiu pe care si vechea administratie planuia o parcare supraetajata, motiv pentru care si pornise demersul in instanta.

Pana cand se va intampla ceva concret acolo, de la inceputul lunii februarie 2023, parcarea ultracentala a fost data in folosinta soferilor, in regim de plata cu ora, conform planului tarifar din Zona Verde Timpark.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Probabil ca nu va mai apuca sa o construiasca in mandatul sau, ceea ce nu e neaparat un lucru rau. La aceasta administratie e deja antologic faptul ca mai mult strica decat face, a se vedea celellalte santiere din oras unde geniul de la primarie a tinut mortis sa isi puna amprenta asupra proiectelor. Acest lucru i-a resusit pe deplin iar intarzierile si aspectele tehnice ale proiectelor sunt o reflectie perfecta a nivelului de inteligenta al acestui personaj si a pleiadei de consilieri din subordine. Aceste lucruri au fost remarcate de cetateni, care ii vor multumi prin vot la alegerile viitoare.

  2. Același lucru l-am avut 8 ani sub mîna veșnic neștiutorului și ultracinstitului singura diferență lipsa tăblițelor cu numele persoanei care era și este cea mai importantă în univers cu care începe și se termină totul.😂

  3. nu e in stare de nimic administratia curenta…bine ca se schimba la vara

  4. au mai furat 160mii euro. legal. un mizilic

  5. Fritzule, baga aparatele de sifon inapoi in oras ca dracu mai cumpara apa la sticla. Sticla de plastic care ne costa 50 de bani in plus ca sa o aruncam la tomberon! Macar aparatele de sifon aduceau bani la buget si, cel mai important, nu aruncau timisorenii atata plastic. Nu te duce mintea sa faci un bine pt. oras si pt. cei ce-si platesc taxe si impozite, dar sa cheltui cu nemiluita pe mizerii care nu ajuta, da.Vrem sifon, nu tomberoane umplute pana la refuz cu plastic.Trezirea turbatule ca nu mai pupi voturi!

  6. Taci mă naibii cu sifonu tau,bea apa din bega că e buna