Noutati :

Dupa ce a fost aspru criticat ,deputatul Horia Cristian revine asupra declaratiei despre Spitalul Regional

9 februarie, 2014 - 10:40 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
0

Horia Cristian a declarat ca Timisoara „nu este buricul pamantului” si ca intelege decizia Guvernului de a nu construi aici un spital regional. Dupa un val de critici dure, deputatul isi nuanteaza declaratia si explica de ce a facut-o.

Intr-o declaratie de presa, deputatul subliniaza ca doar Guvernul si Ministerul Sanatatii pot lua decizia construirii unui Spital Regional, intr-o anumita zona si ca “Decizia nu se bazeaza pe merite, ci pe nevoile reale ale populatiei. Guvernul are datoria de a asigura asistenta medicala de urgenta in toate regiunile in mod egal. Ca atare Guvernul are obligatia, Constitutionala, de a evalua nevoile diferitelor regiuni privind modul in care se asigura asistenta medicala de urgenta si sa ia decizii in consecinta.”

El mai spune ca poate sa inteleaga decizia Guvernului de a prefera Clujul si Iasul pentru construirea unor spitale regionale, pentru ca spitalele de urgenta din cele doua localitati sunt pavilionare, adica au sectiile amplasate in cladiri situate la distanta unele de celelalte, asta in timp ce, la Timisoara, Spitalul Judetean de Urgente functioneaza, de fapt, ca un spital regional.

„In declaratia mea am subliniat clar ca Timisoara are, deja, “de facto” un spital regional de urgenta – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara. El functioneaza inca de la infiintare ca spital regional, desi niciodata nu a purtat acest nume. Cei peste 2 milioane de locuitori ai regiunii de vest au asigurate cele mai bune conditii de tratament accesibile romanilor.Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara are, inca din anul 1998, un plan de extindere si functionalizare, care este realizat in masura fondurilor alocate de MS.” sustine deputatul Horia Cristian care crede ca, daca promisiunea facuta de primul ministru presedintelui Consiliului Judetean Timis, de a aloca 15 milioane de euro pentru Spitalul Judetean se va indeplini, „atunci vom avea intradevar cel mai modern spital din Romania.”

Citeste si: Deputatul de Timis, Horia Cristian: Timisoara nu e buricul pamantului!

Nicolae Robu despre declaratiile lui Horia Cristian: Nu reprezinta punctul de vedere al PNL Timis!

PDL Timisoara cere demisia deputatului liberal Horia Cristian!

 

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...