Noutati :

Dupa ce a fost amendat, Muzeul Banatului este controlat de Consiliul Judetean Timis!

20 iulie, 2016 - 04:30 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Dupa ce a primit o amenda de 10.000 de lei de la Directia de Cultura a judetului Timis, pentru deozitare incorecta a exponatelor, oprirea lucrarilor de reparatii fara a anunta Directia si pentru infiltratiile aparute in urma unei ploi, acum Muzeul Banatului este verificat si de Consiliul Judetean Timis.

Liderul judetului, Sorin Grindeanu, a anuntat ca a fost demarat un control al Corpului de Control al Consiliului Judetean Timis la Muzeul Banatului din Timisoara si ca personal a fost sa vada ce se intampla la muzeu.

Trebuie inchisa discutia cu muzeul, legata de actuala situatie, din ultimii 10 ani de cand se consolideaza o aripa si nu se termina. Am trimis corpul de control, pana luni astept concluziile vizavi de radiografia intregii perioade. S-a spus ca datorita neterminarii lucrarii s-a pierdut proiectul european. Nu vreau sa spun ca e vinovat managementul sau constructorul. Am fost acolo, nu am gasit pe nimeni decat un portar care mi-a permis sa intru. Am vazut tot legat de infiltratii si ce s-a mai spus prin presa„, a declarat Sorin Grindeanu.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, care a ocupat, in trecut, postul de ministru in Guvernul Romaniei a mai adaugat ca personal s-a zbatut pentru ca acest muzeu sa devina unul de interes national, iar acum constata ca cei de la Directia de Cultura vor sa i se retraga muzeului aceasta clasificare importanta.

Pot fi de acord cu anumite parti din concluziile Directiei de Cultura legat de exponate pe care le vom muta in spatii identificate cum ar fi la Bastion sau in depozitul de la vechea cazarma din Giroc. Dar nu sunt de acord cu o anumita parte din acest raport al Directiei de Cultura care face demersuri pentru declasificarea acestui muzeu. Dincolo de faptul ca nu au competenta sa faca acest demers le recomand sa treaca dincolo de pasiuni personale si dincolo de pasiuni politice. S-a lucrat foarte mult si as ruga sa fie mai ponderati. Daca raportul imi va spune ca e nevoie de o schimbare de management o sa o facem si pe asta, dar nu are legatura cu nivelul de clasificare„, a declarat Sorin Grindeanu.

Recent, Directia de Cultura a judetului Timis a anuntat ca a amendat Muzeul Banatului din Timisoara cu suma de 10.000 de lei pentru mai multe nereguli gasite in Castelul Huniade care de 10 ani se afla in reparatii. Conducerea muzeului a anuntat ca va contesta aceasta amenda.

CITESTE SI: Muzeul Banatului din Timisoara, amendat cu 10.000 de lei. Pentru ce si care este explicatia? Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...