Dupa aparatura, se cumpara si mobilierul pentru noua maternitate a Spitalului Judetean Timisoara care trebuie sa fie gata pana in toamna. A fost lansata licitatia. Foto

TIMISOARA. Structura de rezistenta a cladirii e gata de luni bune, s-au montat aproape toate geamurile, iar inca din februarie se lucreaza la finisaje, instalatii interioare si la realizarea utilitatilor la noua maternitate a Spitalului Judetean Timisoara.

CITESTE SI: Ziua redeschiderii Domului Catolic de la Timisoara, dupa cea mai importanta renovare din istoria sa de aproape 300 de ani. Slujba oficiata in 3 limbi de Sf. Gheorghe. Programul complet al evenimentelor. Foto 

Finalizarea lucrarilor este preconizata pentru sfarsitul lunii august 2023. Dupa aceasta data, se trece la montarea si punerea in functiune a mobilierului si echipamentelor, aproximativ 2 luni, apoi urmeaza procedura de obtinere a autorizatiilor de functionare a noii maternitati„, precizau recent pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Consiliului Judetean Timis.

In paralel cu eforturile constructorilor, sunt in linie dreapta achizitiile de echipamente medicale si mobilier cu care va fi dotata noua Maternitate Bega.
Pana la finele lunii februarie, Consiliul Judetean Timis a cumparat deja aproape toata aparatura.

Vorbim despre echipamente mari si complexe, cum ar fi: mamograf, aparatul de radiologie, monitoare functii vitale, ecograf Doppler si ale aparaturi portabile, precum aparatul Rontgen, mese multifunctionale ori panouri de radioprotectie. In acest sens, dintr-un total de 71 de loturi, pentru 62 dintre acestea au fost deja semnate contractele. Restul de 9 loturi urmeaza sa fie scoase la licitatie, iar astfel de incheie achizitia de echipamente medicale.

Zilele acestea, Consiliul Judetean Timis a lansat licitatia pentru cumpararea de mobilier medical.
Se cauta firme care sa furnizeze in trei loturi:

– 19 canapele de consultatii
– 4 fotolii de recoltare
– 19 paturi de garda – fotoliu extensibil pentru apartinatori si odihna personal
– 112 paturi de spital cu doua sectiuni si protectii laterale
– 114 noptiere pentru paciente cu masuta glisanta/rabatabila
– 2 dulapuri de medicamente
– 18 mese de inox pentru instrumentar
– 6 masute pentru pansamente
– 13 bucati troliu mobil de tip 1
– 12 bucati troliu mobil de tip 2

Valoarea estimata a contractului este de 883.750 lei fara TVA, adica putin peste 200.000 de euro cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana la 23 mai.

***

Va reamintim, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au semnat, in 6 iulie 2020, contractul prin care lucrarea (proiectare+executie) a fost incredintata asocierii Constructii Erbasu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.

Lucrarea este finantata din fonduri europene, printr-un proiect Romania-Ungaria, de la bugetul de stat si cel al Consiliului Judetean Timis, iar costurile se ridica la peste 13 milioane de euro, cu tot cu dotarile ce vor completa aparatura acum existenta la Maternitatea Bega, care va fi transferata.

Noua maternitate va avea compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevazute compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Daca totul merge conform graficului, primii bebelusi vor putea veni pe lume de Craciun in noua clinica Bega.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...