Noutati :

Dupa 4 licitatii ratate, Primaria Timisoara mai face o incercare. Se cauta constructor pentru amenajarea a doua strazi in centru, cu peste 1 milion de euro

12 iunie, 2020 - 10:22 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. 4 licitatii au fost organizate pentru gasirea unui constructor care sa amenajeze doua strazi noi in centrul Timisoarei si de fiecare data nu s-a prezentat niciun doritor.

CITESTE SI: Programul in premiera de la Spitalul Victor Babes din Timisoara, la start. Un prim pacient vindecat de coronavirus s-a intors in unitatea medicala 

Este vorba despre un drum si o bretea care urmeaza sa lege strazile Popa Sapca si Calea Aradului, pentru a fluidiza traficul de pe strada Oituz. Mai ales ca in zona au pornit lucrarile si la campusul scolar al Liceului Lenau.

Conform proiectului, una dintre strazi urmeaza sa porneasca de pe Popa Sapca, pe langa Penitenciar, prin spatele Facultatii de Arte, si sa ajunga la Intrarea Doinei, pentru a iesi apoi in strada Cuza, in dreptul parcului Botanic. Totodata, din noua strada se va construi si o alta, o bretea, care sa ii scoata pe soferi chiar la mijlocul strazii Oituz, pe drumul dintre Facultatea de Arte si Muzeul Revolutiei.

Proiectul ar fi binevenit mai ales pentru cei care intentioneaza sa o ia spre Spitalul Municipal – Piata 700.

Practic, noile amenajari i-ar ajuta pe soferii care doresc sa ajunga dinspre Popa Sapca spre Oituz sa economiseasca timp, pentru ca nu mai trebuie sa stea la semafoarele din intersectia de la Punctele Cardinale. De asemenea, drumul va fi de folos si riveranilor, care, daca vin dinspre Pasajul Popa Sapca nu mai trebuie sa ocoleasca intreaga zona pentru a ajunge sa isi parcheze masinile in fata blocurilor.

Primaria Timisoara a lansat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice cea de-a cincea licitatie pentru ‘Realizarea drumurilor de legatura si a utilitatilor aferente intre str. Popa Sapca, Calea Aradului si str. Oituz‘ s-au pus la bataie 4.989.253 lei fara TVA, adica putin peste 1 milion de euro, bani de la bugetul local. Iar potrivit documentatiei, lucrarile vor cuprinde ‘amenajare carosabil, amenajare trotuare, lucrari hidroedilitare: alimentare cu apa potabila si tehnologica, canalizare menajera si pluviala, iluminat public’.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 21 iulie.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Drumuri mai inutile decat Robu.
    Vezi Robule ca inca mai sunt strazi fara trotuar si fara iluminat public, ocupa-te de alea.