Noutati :

Dupa 20 de ani de Biologie si Chimie in Universitatea de Vest din Timisoara cercetarea a devenit prioritara

23 martie, 2012 - 01:42 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Facultatea de Chimie-Biologie-Geografie din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara a sarbatorit vineri 20 de ani de invatamant in UVT. Cercetarea in aceste domenii face parte din planurile de viitor ale institutiei.

Pentru conducerea Universitatii de Vest, cercetarea este foarte importanta. Vom fi un partener pe care Facultatea de Biolgie-Chimie-Geografie poate conta in toate demersurile pe care le face. Principala baza a cercetarii si a derularii programelor pe care le are sunt studentii, care trebuie implicati in viata academica si de cercetare”, a precizat Marilen Pirtea rectorul UVT.

Marcarea celor 20 de ani de invatamant biologic, de chimie si geografie a avut loc in Aula Magna a Universitatii de Vest, in prezenta studentilor si a cadrelor didactice din cadrul institutiei de invatamant superior. Istoricul fiecarei specializari a fost prezentat, alaturi de planurile de viitor si personalitatile care au facut si care fac parte din cadrul facultatii.

Dezvoltarea scolii doctorale, a studiilor masterale si a celor de licenta, prin implicarea studentilor in proiecte cu finantare europeana sau in cele derulate pe Platforma de Formare si Cercetare Interdisciplinara „Nicholas Georgescu Roegen” reprezinta un varf de lance al biologiei si chimiei timisorene. Tinerii au parte de studii complexe in cadrul proiectelor derulate, iar cunostintele lor practice le sunt utile atunci cand termina studiile si intra in piata muncii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...