Noutati :

Cardurile europene de sanatate au fost la mare cautare in Timis in 2011

26 decembrie, 2011 - 09:54 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Mii de timiseni au avut nevoie de carduri europene de sanatate in acest an, fie pentru a isi petrece concediile peste hotare, fie pentru a pleca la lucru in tari cu mai multe locuri de munca.

De la inceputul anului si pana in prezent, la sediul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis, au fost depuse aproape 18.000 de cereri pentru eliberarea acestor carduri. Potrivit reprezentantilor CJAS, tot mai multi oameni vor sa isi faca astfel de carduri, mai ales in perioada concediilor de vara, mai exact in intervalul lunilor mai – august.

Cele mai mari cereri au fost in lunile iunie, atunci cand s-au inregistrat 2.497, si iulie, cu 2.792 de solicitari. in schimb, numarul cel mai mic de carduri a fost inregistrat in luna februarie, cand am eliberat 1.003 carduri”, explica Oana Rachitan, purtator de cuvant CJAS.

Multe cereri, putin interes real

In ciuda interesului mare pe care asiguratii il manifesta pentru aceste carduri europene de sanatate, numarul celor ramase neridicate este destul de mare. Pe aceasta cale, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis face si un apel catre oamenii care au depus cereri, dar nu si-au ridicat cardurile emise. Acestia sunt asteptati la sediul institutiei din Strada Corbului Nr. 4 pentru a intra in posesia lor.

Cardul european de asigurat se elibereaza numai persoanelor care au asigurare de sanatate si poate fi folosit in toate tarile membre ale Uniunii Europene si Confederatia Elvetiana, insa numai pentru situatiile de urgenta. Cardul se elibereaza gratuit, in termen de sapte zile lucratoare. Aveti nevoie doar de o copie dupa cartea de identitate si de o cerere depusa la CJAS, cerere care fie poate fi descarcata de pe site-ul institutiei, fie poate fi procurata de la sediu. Un card european este valabil sase luni, de la data emiterii.

Controale la furnizori

Pe langa eliberarea acestui card, inspectorii CJAS au mai efectuat si controale la furnizorii de servicii medicale din judet, pe parcursul intregului an. Aproape 250 de locatii au fost verificate de acestia. Iar neregulile nu au intarziat sa apara. Peste 30 de furnizori nu aveau actele in regula si s-au ales cu amenzi de aproape 360.000 de lei. Controalele vor continua si anul viitor, spune directorul CJAS Timis, Cristian Careba, care a tinut sa specifice ca sunt necesare ”pentru a asigura buna desfasurare a actului medical si a mentine ridicata calitatea serviciilor medicale oferite asiguratilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Casa de sanatate din Bucuresti trimite cardurile prin curier catre asiguratii solicitanti. La Timisoara de ce nu se poate face acest lucru???? Nu e Timisoara orasul care lanseaza toto felul de noutati in diverse domenii?