Dumbravita, tot pe primul loc in topul localitatilor cu cei mai multi oameni vaccinati anti COVID din Romania. Se mentine intre primele 10 la nivel national inca o comuna de langa Timisoara

TIMISOARA. La mai bine de patru luni de la prima publicare a unui top national, Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea a anuntat o noua clasificare a localitatilor din tara, in functie de numarul de oameni care s-au vaccinat impotriva COVID in centrele deschise in acestea, raportat la populatie.

CITESTE SI: A ajuns la 12,38 la mie rata de infectare cu COVID la Timisoara. 80 de comune si orase din Timis in scenariul rosu

La fel ca si la primele statistici, comuna Dumbravita se mentine pe primul loc in tara, cu 54,5 % rata de vaccinare raportat la populatia eligibila pentru imunizare.

In acelasi top, pe pozitia a patra, se situeaza o alta comuna de langa Timisoara,Giroc, cu o acoperire vaccinala de 46,88%.

Primele 10 localitati – in functie de procentul acoperirii vaccinale, la ultima raportare:

54.50% – comuna Dumbrăvița, județul Timiș;
47.19% – municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj;
47.19% – comuna Rimetea, județul Alba;
46.88% – comuna Giroc, județul Timiș;
46.70% – comuna Valea Lupului, județul Iași;
46.26% – comuna Cârcea, județul Dolj;
45.35% – orașul Borsec, județul Harghita;
44.46% – orașul Otopeni, județul Ilfov;
43.54% – comuna Feleacu, județul Cluj;
43.27% – comuna Florești, județul Cluj.

Pe de alta parte, la Dumbravita rata de infectare, in 11 octombrie, ajunsese la 17,02 la mia de locuitori, in timp ce la Giroc este de 15,97 la mie.

Comuna Dumbravita este cea mai dezvoltata localitate din Timis si are, neoficial, in jur de 20.000 de locuitori.
Comuna Giroc, la randu-i, numara tot aproape de 20.000 de locuitori, neoficial. La ultimul recensamant, din 2011, atat Dumbravita, cat si Girocul numarau sub 10.000 de suflete, insa in ultimii ani cele doua localitati au cunoscut o extindere fara precedent cauzata de migratia populatiei din Timisoara spre comunele periurbane.

Va reamintim, in timpul pandemiei de coronavirus, cele doua localitati au stat saptamani in sir in carantina.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Gheorghe Ardeleanu. spune:

    „Pe de alta parte, la Dumbravita rata de infectare, in 11 octombrie, ajunsese la 17,02 la mia de locuitori, in timp ce la Giroc este de 15,97 la mie”.

  2. Sorin spune:

    Cea mai vaccinata localitate are rata de infectare mai mare decat multe localitati nevaccinate. E perfect logic, vaccinul te protejeaza !!!