Noutati :

Dumbravita ramane in carantina inca o saptamana. Masura ridicata pentru Giroc, Ghiroda si Mosnita. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis

23 ianuarie, 2021 - 01:53 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EVENIMENT
0

TIMISOARA. Cu 8,54 la mie rata de infectare cu COVID, Dumbravita nu iese din carantina. Aceasta a fost decizia Comitetului pentru Siutatii de Urgenta Timis care a analizat sambata situatia epidemiologica pentru cele 4 comune unde se incheie perioada de 2 saptamani in care a fost instituita carantina.

Intrucat la Dumbravita rata de infectare a crescut, va fi prelungita perioada de carantinare cu inca o saptamana. Decizia luata la nivel local va fi transmisa mai departe la Bucuresti.

CITESTE SI: Prima zi fara niciun deces de COVID in Timisoara si in judet in acest an. Dumbravita, singura localitate cu peste 8 la mie rata de infectare cu coronavirus 

În urma avizului favorabil carantinării dat de INSP, azi la ora 12,30, subprefectul Mircea Băcală a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat prelungirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 7 zile.
Astfel Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis hotărârea pentru prelungirea carantinării localității Dumbrăvița. Hotărârea va fi transmisă de urgență către Centrul Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru prelungirea carantinei în localitatea Dumbrăvița. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinul șefului DSU.
Hotărârea CJSU privind carantinarea și ordinul șefului DSU vor fi transmise către Primăria Dumbrăvița și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro.
Subprefectul Mircea Băcală a solicitat structurilor Ministerului Afacerilor Interne intensificarea controalelor pentru respectarea măsurilor impuse în pandemie, atât în Dumbrăvița, cât și în cele trei unități administrativ teritoriale care vor ieși din carantină- Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda.”, transmit reprezentantii Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis.

Sambata, rata de infectare cu COVID la mia de locuitori era de 8,54 la Dumbravita, 6,52 la Ghiroda, 5,59 la Giroc si 7,50 la Mosnita Noua.

Va reamintim, in 10 ianuarie, a fost instituita carantina la Dumbravita, Ghiroda (fara Giarmata Vii), Giroc (incluzand Chisoda) si Mosnita Noua (incluzand localitatile Mosnita Veche si Albina, dar excluzand localitatile Mosnita Noua, Urseni si Rudicica).

Atunci, rata de infectare la mia de locuitori era de 6,70 la Dumbravita, 6,40 la Ghiroda, 7,82 la Giroc si 6,65 la Mosnita Noua .

Alin Nica e impotriva prelungirii carantinei la Dumbravita

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, s-a pronuntat inca dinainte de sedinta CJSU, din care face parte, pentru ridicarea carantinei in toate cele 4 comune, socotind ca, intrucat majoritatea locuitorilor lucreaza in Timisoara, tot aici se si imbolnavesc de coronavirus, or situatia localitatilor periurbane trebuie analizata mereu impreuna cu Timisoara, ca un ansamblu.
Cred că este clar pentru toată lumea că locuitorii din comunele periurbane se îmbolnăvesc, în cea mare măsură, în Timișoara. Chiar dacă, administrativ, localitățile carantinate au primării, atunci când vorbim despre situația epidemiologică, ar trebui să privim tot tabloul, adică Timișoara și cele 4 comune ca un întreg. Sigur că ar fi fost mai simplu să tratez problema ca un funcționar dar eu refuz să fac acest lucru. Oamenii au nevoie de libertate de mișcare, trebuie să muncească, să trăiască. Sub nicio forma nu vreau să se înțeleagă că îndemn pe cineva să nu respecte regulile. Apelul meu se adresează reprezentanților autorităților pe care îi încurajez să aibă inițiative și idei care să vina în sprijinul și în folosul oamenilor, nu împotriva lor.
Și nu uitati: purtați mască, păstrați distanțarea fizică și respectați măsurile igienico-sanitare pentru a opri răspândirea virusului!„, transmite presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica.
Primarul din Dumbravita, nemultumit de decizia de mentinere a masurii carantinei 
Horia Bugarin, primarul comunei Dumbravita, sustine ca masura carantinei nu da roade si ca a incercat sa schimbe hotararea autoritatilor, dar in zadar.
„𝗖𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶𝘇𝗼𝗹𝗮𝘁𝗮̆ 𝗮 𝗗𝘂𝗺𝗯𝗿𝗮̆𝘃𝗶𝘁̦𝗲𝗶 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝘀𝗮̆ 𝗶̂𝗻𝗰𝗲𝘁𝗲𝘇𝗲!
Este deja mai mult decât evident că decizia de carantinare a Dumbrăviței 𝗻𝘂 𝗱𝗮̆ 𝗿𝗲𝘇𝘂𝗹𝘁𝗮𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗼𝗿𝗶𝘁𝗲. Am făcut tot ce am putut pentru a-i convinge pe decidenți 𝘀𝗮̆ 𝗻𝘂 𝗳𝗶𝗲 𝗽𝗿𝗲𝗹𝘂𝗻𝗴𝗶𝘁𝗮̆ 𝗰𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 localității noastre.
În Comitetul Județean pentru Situații de Urgență au votat împotriva prelungirii MAPN, MAI, Consiliul Județean și Timișoara. Din păcate majoritatea formată din ceilalți componenți, reprezentanți ai deconcentratelor, a votat pentru.
Pentru că 𝗻𝘂 𝗶̂𝗶 𝗮𝗳𝗲𝗰𝘁𝗲𝗮𝘇𝗮̆ și nici 𝗻𝘂 𝗶̂𝗶 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝗲𝗮𝘇𝗮̆, iar 𝗻𝗼𝗶 𝗮𝘃𝗲𝗺 𝗱𝗲 𝘀𝘂𝗳𝗲𝗿𝗶𝘁”, a scris Horia Bugarin pe pagina sa de Facebook.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...